Wafle z herbatnikami i masą krówkową
Zapraszamy do wypróbowania naszego niepowtarzalnego przepisu na wafle z ciasteczkowym twistem – wafle z herbatnikami i masą krówkową. Te wyjątkowe wafle są doskonałą opcją na słodkie śniadanie, podwieczorek czy deser, łącząc w sobie klasyczne smaki dzieciństwa. Kruche herbatniki, które w tej wersji wafli zastępują tradycyjne gofry, tworzą doskonałą bazę dla słodkiej, kremowej masy krówkowej. Duet ten sprawi, że Twoje podniebienie zatańczy w rytmie słodkiego ukojenia. Wafle z herbatnikami to nietuzinkowa propozycja dla wszystkich łasuchów i miłośników nowatorskich połączeń smakowych. Wystarczy kilka składników, aby stworzyć coś naprawdę wyjątkowego. Każdy kto spróbuje, na pewno poprosi o dokładkę!
Piotr Zieliński
Składniki:
- 1 opakowanie wafli tortowych (*)
- Masa:
- 1 puszka masy krówkowej (400g)
- 100g masła/margaryny
- Dodatkowo:
- około 250g herbatników
Wafle z herbatnikami i masą krówkową – jak zrobić?
- Przygotować masę.
Masę krówkową z masłem/margaryną należy bardzo dokładnie zmiksować na gładki i jednolity krem.
Wafle posmarować masą, ułożyć na niej warstwę herbatników, posmarować masą, położyć wafel, masa, wafel i tak do wyczerpania się składników.
Na końcu powinien znajdować się suchy wafel.
Całość obwinąć folią aluminiową lub spożywczą i włożyć do lodówki – obciążając jakimś ciężkim przedmiotem.
Po schłodzeniu pokroić według uznania.
Wafle z herbatnikami i masą krówkową – dodatkowe informacje
(*) Z tego co zauważyłam to w opakowaniach wafli znajduje się ich różna ilość – 4 lub 5. Do tego przepisu polecam użycia 4 sztuk.