Wafle do lodów z masą mleczną

Wafle do lodów z masą mleczną

Ukochane przez wszystkich wafle do lodów na pewno będą jeszcze smaczniejsze, kiedy przygotujemy je samodzielnie. Ten przepis na wafle do lodów z masą mleczną to idealny sposób na nawilżanie podniebienia w gorące dni. Zaskocz swoją rodzinę i przyjaciół tym domowym wyrobem, który jest prosty, lecz zachwycający. Ważne jest, aby składniki były najwyższej jakości, aby uzyskać najlepszy smak. Wykorzystaj ten przepis do tworzenia własnych, wyjątkowych lodów na patyku. Zachwyć się smakiem domowej roboty wafla. Przyjemność przygotowania tych wydawałoby się trudnych słodkości jest nie do opisania. Spróbuj sam!

Składniki:

  • Masa:
  • 25 dag masła
  • 25 dag cukru pudru
  • mleko w proszku
  • olejek migdałowy
  • Oraz:
  • opakowanie wafli tortowych
  • kolorowa i czekoladowa posypka

Wafle do lodów z masą mleczną – jak zrobić?

  1. Do garnka wlewamy niewielką ilość wody. Przykrywamy ściereczką kuchenną, przewiązujemy. Wodę zagotowujemy. Wafle kroimy w duże kwadraty. Kładziemy partiami po kilka na ściereczce. Gdy zmiękną pod wpływem pary, zwijamy w rożki. Odkładamy do wystygnięcia.
  2. Przygotowujemy masę: do miękkiej margaryny dodajemy cukier puder, kilka kropli olejku oraz tyle mleka w proszku, aby nie czuć było margaryny, a masa nie była zbyt krucha.
  3. Rożki napełniamy masą i dekorujemy posypkami.

Słowa kluczowe: wafle do lodów, przepis

Wafle do lodów z masą mleczną – dodatkowe informacje

RADY Doroty Habdas: Tym, którzy wolą mniej słodkie masy, zalecam dodanie mniejszej ilości cukru pudru. Do części masy można również dodać 1-2 łyżki kakao.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Wafelki (Andruty) z masą śmietanowo- czekoladową i orzechami
Następny przepis: wafle z galaretką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode