Udka z kurczaka w coli
Czy kiedykolwiek słyszeliście o udkach z kurczaka w coli? Jeśli nie, to z pewnością jest to jedno z najbardziej oryginalnych dań, jakie można przyrządzić. To wyjątkowo smaczna i nieoczywista kombinacja, która na pewno zaskoczy do stołu zaproszonych gości. Udka z kurczaka w coli to doskonała propozycja na obiad dla wszystkich, którzy preferują nieco słodkawe, zaskakujące kompozycje smakowe. Składniki, które potrzebujesz do przygotowania tego dania są łatwo dostępne, a sposób przygotowania udka w coli, choć nie jest typowym, nie sprawi kłopotu nawet mniej doświadczonym kucharzom. Zapraszamy do wypróbowania tego przepisu!
admin
Składniki:
- 4 udka z kurczaka
- 1 szklanka coli
- 1/2 szklanki keczupu pikantnego
- 2 łyżki musztardy
- Przyprawa do kurczaka
Udka z kurczaka w coli – jak zrobić?
- Cole, keczup i musztardę dobrze wymieszać. Mięso opanierować w przyprawie do kurczaka, następnie zalać przygotowaną zalewą. Wystawić na noc do lodówki. Przełożyć do naczynia lub blaszki z całą zalewą i piec ok 1,50 godziny.
Udka z kurczaka w coli – dodatkowe informacje
Ja dodatkowo daje 1 łyżkę musztardy francuskiej do zalewy, ponieważ uwielbiam ją do potraw mięsnych.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Udka/podudzia w marynacie musztardowej-curry
Następny przepis: Udka z ryżem i warzywami