Udka z kurczaka w coli

Udka z kurczaka w coli

Czy kiedykolwiek słyszeliście o udkach z kurczaka w coli? Jeśli nie, to z pewnością jest to jedno z najbardziej oryginalnych dań, jakie można przyrządzić. To wyjątkowo smaczna i nieoczywista kombinacja, która na pewno zaskoczy do stołu zaproszonych gości. Udka z kurczaka w coli to doskonała propozycja na obiad dla wszystkich, którzy preferują nieco słodkawe, zaskakujące kompozycje smakowe. Składniki, które potrzebujesz do przygotowania tego dania są łatwo dostępne, a sposób przygotowania udka w coli, choć nie jest typowym, nie sprawi kłopotu nawet mniej doświadczonym kucharzom. Zapraszamy do wypróbowania tego przepisu!

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
  • 1 szklanka coli
  • 1/2 szklanki keczupu pikantnego
  • 2 łyżki musztardy
  • Przyprawa do kurczaka

Udka z kurczaka w coli – jak zrobić?

  1. Cole, keczup i musztardę dobrze wymieszać. Mięso opanierować w przyprawie do kurczaka, następnie zalać przygotowaną zalewą. Wystawić na noc do lodówki. Przełożyć do naczynia lub blaszki z całą zalewą i piec ok 1,50 godziny.

Udka z kurczaka w coli – dodatkowe informacje

Ja dodatkowo daje 1 łyżkę musztardy francuskiej do zalewy, ponieważ uwielbiam ją do potraw mięsnych.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Udka/podudzia w marynacie musztardowej-curry
Następny przepis: Udka z ryżem i warzywami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode