TWIX

TWIX

Przygotuj się na podbój kulinarnego świata za pomocą naszego przepisu na ciasto Twix. To wspaniała, kreatywna wariacja na temat popularnego batonika. Ta słodka propozycja to kuszące połączenie chrupiących herbatników, mieszanki karmelu oraz mlecznej czekolady. Całość tworzy idealną harmonię smaków, której nie sposób odeprzeć. Co więcej, ciasto można zrobić bez konieczności używania piekarnika, co dodatkowo ułatwia proces przygotowania. Bez względu na okazję, ciasto Twix z pewnością zadowoli podniebienie każdego łasucha. Oto Twix przepis z naszej kuchni do twojej.

Składniki:

  • Do mojej formy o wymiarach 20×30 przygotowałam:

    10 opakowań herbatników po 100 g

    1 puszka kajmaku

    0,5 litra śmietanki 36%

    3 śnieżki na mleko

    1 krem karpatka według przepisu

    gorzkie kakao

    opcjonalnie: kropelki czekoladowe

Twix – jak zrobić?

  1. Blaszkę wykładamy warstwą herbatników. Smarujemy je masą kajmakową (powinno trochę zostać).
  2. Ponownie wykładamy herbatnikami. Przyrządzamy krem karpatkowy i wykładamy go na ciastka (również powinno trochę zostać).
  3. Ponownie wykładamy herbatniki. Kremówkę ubijamy na sztywno ze śnieżkami (też trochę zostanie).
  4. I kolejny raz wykładamy herbatniki. Pozostałą masę kajmakową, krem karpatkowy i kremówkę miksujemy chwilę ze sobą i wykładamy na samą górę. Posypujemy gorzkim kakao i ozdabiamy kropelkami czekoladowymi.

TWIX – dodatkowe informacje

Ciasto powinniśmy trzymać w chłodnym ok 4 godzin.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Twarożek domowy
Następny przepis: TYSIĄC PŁATKÓW z KREMEM BUDYNIOWO-ŚMIETANOWYM i TRUSKAWKAMI (MILLEFOGLIE con CREMA CHANTILLY)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode