Truskawkowy krem

Truskawkowy krem

Zadowól swoje kubki smakowe z naszym obłędnym truskawkowym kremem! Cudownie aksamitny, słodki, kremowy, z wyraźnym smakiem letnich truskawek, to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Krem truskawkowy może być używany na wiele sposobów – jako pyszny dodatek do ciast, jako nadzienie do tarty lub jako zawartość pysznego deseru w szklance. Jego wyrazisty, słodko-kwasowy smak i kremowa konsystencja zachwycą wszystkich, zarówno dorosłych jak i dzieci. Krem z truskawek to idealny dodatek do letnich deserów. Postępuj zgodnie z naszym przepisem, a z pewnością skosztujesz nieba w swoim domu!

Składniki:

  • Kilogram truskawek
  • Śmietana
  • Cukier
  • Cukier waniliowy
  • Makaron świderki

Krem truskawkowy – przepis

  1. Gotujemy we wrzącej wodzie truskawki razem z 2 łyżkami cukru i jedną cukrem waniliowym, aż będą miękkie ok. 20 min.
  2. By powstała konsystencja kremu, blenderujemy całość na gładką masę, dodając łyżkę śmietany.
  3. Do zupy można dodać makaron świderki i świeże truskawki do dekoracji.

Truskawkowy krem – dodatkowe informacje

Zupa jest tak samo dobra na zimno jak i na ciepło.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Ciasto Truskawkowe usta Adama
Następny przepis: Truskawkowy Raj

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode