Truskawkowy krem
Zadowól swoje kubki smakowe z naszym obłędnym truskawkowym kremem! Cudownie aksamitny, słodki, kremowy, z wyraźnym smakiem letnich truskawek, to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Krem truskawkowy może być używany na wiele sposobów – jako pyszny dodatek do ciast, jako nadzienie do tarty lub jako zawartość pysznego deseru w szklance. Jego wyrazisty, słodko-kwasowy smak i kremowa konsystencja zachwycą wszystkich, zarówno dorosłych jak i dzieci. Krem z truskawek to idealny dodatek do letnich deserów. Postępuj zgodnie z naszym przepisem, a z pewnością skosztujesz nieba w swoim domu!
admin
Składniki:
- Kilogram truskawek
- Śmietana
- Cukier
- Cukier waniliowy
- Makaron świderki
Krem truskawkowy – przepis
- Gotujemy we wrzącej wodzie truskawki razem z 2 łyżkami cukru i jedną cukrem waniliowym, aż będą miękkie ok. 20 min.
- By powstała konsystencja kremu, blenderujemy całość na gładką masę, dodając łyżkę śmietany.
- Do zupy można dodać makaron świderki i świeże truskawki do dekoracji.
Truskawkowy krem – dodatkowe informacje
Zupa jest tak samo dobra na zimno jak i na ciepło.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Ciasto Truskawkowe usta Adama
Następny przepis: Truskawkowy Raj