Tosty

Tosty

Dobry tost to coś więcej niż tylko kromka chleba. Idealny tost to połączenie chrupiącego brzegu i miękkiego wnętrza, uwieńczonego ulubionymi dodatkami. Nasz przepis na tosty może wydawać się prosty, ale to właśnie jego prostota i uniwersalność są kluczem do sukcesu. Przekonaj się, jakie możliwości kryją się w tosterze i odkryj, jak przekształcić zwykły tost w niezwykle smaczne śniadanie czy przekąskę. Przepis na tosty z tostera czy opiekacza to sposób na idealne rozpoczęcie dnia, pełne energii i dobrego nastroju, a dodatkowy smak gwarantują ulubione składniki.

Składniki:

  • 1 pomidor
  • 1 cebula
  • po 1 plasterku szynki na 1 tosta
  • po 2 plasterki sera żółtego na 1 tosta
  • masło do posmarowania chleba tostowego
  • chleb tostowy

Tosty – jak zrobić? Sposób przygotowania:

  1. Pokrojona cebula, pomidor, ser, szynka 1.
    Pomidora sparzyć, obrać ze skórki pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w piórka, ser żółty w plasterki.
  2. Pomarowane tosty masłem 2.
    Chleb tostowy posmarować masłem z wierzchu (z jednej strony)
  3. Tosty 3.
    Chleb tostowy ułożyć masłem w dół, ułożyć szynkę, ser żółty, pomidora i piórko cebuli, na wierzch ułożyć chleb tostowy masłem do góry.
  4. pieczenie tostów 4.
    Tosty upiec w tosterze.

Porady – dodatkowe informacje

Zamiast chleba tostowego można użyć zwykły chleb. Można podawać polane ketchupem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Tost - kanapka z opiekacza na ciepło
Następny przepis: Toskańska zupa fasolowa z jarmużem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode