Tosty
Dobry tost to coś więcej niż tylko kromka chleba. Idealny tost to połączenie chrupiącego brzegu i miękkiego wnętrza, uwieńczonego ulubionymi dodatkami. Nasz przepis na tosty może wydawać się prosty, ale to właśnie jego prostota i uniwersalność są kluczem do sukcesu. Przekonaj się, jakie możliwości kryją się w tosterze i odkryj, jak przekształcić zwykły tost w niezwykle smaczne śniadanie czy przekąskę. Przepis na tosty z tostera czy opiekacza to sposób na idealne rozpoczęcie dnia, pełne energii i dobrego nastroju, a dodatkowy smak gwarantują ulubione składniki.
admin
Składniki:
- 1 pomidor
- 1 cebula
- po 1 plasterku szynki na 1 tosta
- po 2 plasterki sera żółtego na 1 tosta
- masło do posmarowania chleba tostowego
- chleb tostowy
Tosty – jak zrobić? Sposób przygotowania:
-
1.
Pomidora sparzyć, obrać ze skórki pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w piórka, ser żółty w plasterki. -
2.
Chleb tostowy posmarować masłem z wierzchu (z jednej strony) -
3.
Chleb tostowy ułożyć masłem w dół, ułożyć szynkę, ser żółty, pomidora i piórko cebuli, na wierzch ułożyć chleb tostowy masłem do góry. -
4.
Tosty upiec w tosterze.
Porady – dodatkowe informacje
Zamiast chleba tostowego można użyć zwykły chleb. Można podawać polane ketchupem.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Tost - kanapka z opiekacza na ciepło
Następny przepis: Toskańska zupa fasolowa z jarmużem