Tartinki z ciasta francuskiego z serem feta

Tartinki z ciasta francuskiego z serem feta

Zanurz się w aromacie delikatnych tartinek z ciasta francuskiego z serem feta. To drobne przekąski, które idealnie sprawdzą się podczas spotkań z przyjaciółmi, rodzinnych uroczystości czy jako smakowity dodatek do wieczornego seansu filmowego. Ser feta, znanym ze swojego charakterystycznego, lekko słonawego smaku, stanowi doskonałe dopełnienie do chrupiącego ciasta francuskiego. Pozwól sobie na odrobinę luksusu i zaskocz swoje kubki smakowe tą niezwykle smakowitą przekąską. Co więcej, te tartinki, mimo swojej prostoty, zachwycą estetycznym wyglądem. Przygotuj się na eksplozję smaku z tartinkami z ciasta francuskiego z serem feta!

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie sera typu feta
  • 2 pomidory
  • kilka plastrów szynki
  • zioła prowansalskie

Tartinki z ciasta francuskiego z serem feta – jak zrobić?

  1. Ciasto kroimy na małe kwadraty. Rogi ciasta leciutko zawijamy do środka. Ser, pomidora i szynkę kroimy w kostkę i układamy na każdym kwadracie. Posypujemy ziołami. Pieczemy w temp 200 przez 25min aż ciasto ładnie zbrązowieje.

Tartinki z ciasta francuskiego z serem feta – dodatkowe informacje

Na tartinki można dać inne składniki, wszystko to co lubimy 🙂


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Tarte świeże ogórki na zimę
Następny przepis: Tartinki z łososiem i kremem szpinakowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode