Szybkie ciasteczka bezglutenowe

Szybkie ciasteczka bezglutenowe

Czy szukasz pysznego przepisu na ciasteczka, które możesz cieszyć się bez obaw o zawartość glutenu? Oto propozycja idealna – „Szybkie ciasteczka bezglutenowe”. Ten smakowity i łatwy do wykonania przepis jest doskonałym rozwiązaniem dla osób na diecie bezglutenowej. Kombinacje składników użytych w tym przepisie sprawią, że bezglutenowe ciasta będą zaskakująco smaczne i mięciutkie. Nic nie smakuje lepiej niż domowe ciasteczka – szczególnie te bez glutenu. Oto idealny sposób na szybkie odżywianie lub poobiedni przysmak, czy to dla ciebie, czy dla kogoś kto ma nietolerancję glutenu. Bez wątpienia, będzie to twój ulubiony przepis na herbatniki bezglutenowe i ciastka bezglutenowe.

Składniki:

  • -1,5 szklanki mąki jaglanej
  • -1 jajko
  • -120 g masła
  • -1/2 szklanki erytrytolu
  • -1 łyżeczka aromatu cytrynowego
  • -1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • -2 łyżki rodzynek
  • -szczypta soli

Szybkie ciasteczka bezglutenowe – jak zrobić?

  1. Masło dokładnie miksujemy z mąką jaglaną, erytrytolem, aromatem, proszkiem do pieczenia, szczyptą soli i jajkiem. Dodajemy rodzynki i dokładnie mieszamy. Formujemy ciasteczka, mogą być okrągłe, kwadratowe jak kto lubi 🙂 Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego!

Szybkie ciasteczka bezglutenowe – dodatkowe informacje

Zamiast erytrytolu oczywiście można użyć innego słodzika lub cukru.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Szybkie Chaczapuri
Następny przepis: Szybkie Ciasteczka Twarogowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode