szybki piernik z masą budyniową

szybki piernik z masą budyniową

Czy szukasz idealnej przysmaki na święta? Ten prosty przepis na szybki piernik z masą budyniową to propozycja dla tych, którzy pragną skosztować tradycyjnych świątecznych smaków w nowoczesnym wydaniu. Piernik przekładany masą budyniową to połączenie intensywnego smaku ciasta z korzennymi przyprawami i delikatnością aksamitnej masy budyniowej. Kompozycja ta sprawia, że ciasto jest nie tylko smaczne, ale i atrakcyjne wizualnie. Idealne zarówno na rodzinne spotkanie, jak i na prezent dla najbliższych. Ten przepis jest prosty, szybki, a efekt końcowy z pewnością zachwyci Wasze podniebienia.

Składniki:

  • Piernik:
  • -6 jajek
  • -2 szkl. mąki pszennej
  • -1,5 szkl. cukru
  • -3 łyżki kakao
  • -1,5 łyżeczki proszku
  • -cała przyprawa do piernika
  • -0,5 łyżeczki sody
  • -1 szkl. oleju
  • Masa budyniowa:
  • -3 budynie śmietankowe
  • -3 szkl. mleka
  • -5 łyżek cukru
  • -3 żółtka
  • -1 margaryna

Szybki piernik z masą budyniową – jak zrobić?

  1. Jajka z cukrem zmiksować i ubijać na puszystą masę. Następnie wsypać mąkę, kakao, przyprawę do piernika, sodę i proszek. Pod koniec wlewać olej. Piec w temp. 150 przez około 45-60 min.
  2. Z 3 szklanek mleka 2 szklanki z cukrem zagotować. W jednej szklance rozrobić budynię i 3 żółtka. Po ugotowaniu i przestudzeniu zmiksować z margaryną.
  3. Przestudzony biszkopt przeciąć na 2 części i nałożyć masę. Na wierzch polać polewę.

Słowa kluczowe: piernik przekładany masą budyniową

xxxx – dodatkowe informacje

Na spód piernika można wyłożyć ulubiony dżem, a na to masę.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Szybki, naturalny dżem truskawkowy (bez żelatyny, mąki ziemniaczanej itp)
Następny przepis: Szybki placek borówkowy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode