szybki piernik z masą budyniową
Czy szukasz idealnej przysmaki na święta? Ten prosty przepis na szybki piernik z masą budyniową to propozycja dla tych, którzy pragną skosztować tradycyjnych świątecznych smaków w nowoczesnym wydaniu. Piernik przekładany masą budyniową to połączenie intensywnego smaku ciasta z korzennymi przyprawami i delikatnością aksamitnej masy budyniowej. Kompozycja ta sprawia, że ciasto jest nie tylko smaczne, ale i atrakcyjne wizualnie. Idealne zarówno na rodzinne spotkanie, jak i na prezent dla najbliższych. Ten przepis jest prosty, szybki, a efekt końcowy z pewnością zachwyci Wasze podniebienia.
admin
Składniki:
- Piernik:
- -6 jajek
- -2 szkl. mąki pszennej
- -1,5 szkl. cukru
- -3 łyżki kakao
- -1,5 łyżeczki proszku
- -cała przyprawa do piernika
- -0,5 łyżeczki sody
- -1 szkl. oleju
- Masa budyniowa:
- -3 budynie śmietankowe
- -3 szkl. mleka
- -5 łyżek cukru
- -3 żółtka
- -1 margaryna
Szybki piernik z masą budyniową – jak zrobić?
- Jajka z cukrem zmiksować i ubijać na puszystą masę. Następnie wsypać mąkę, kakao, przyprawę do piernika, sodę i proszek. Pod koniec wlewać olej. Piec w temp. 150 przez około 45-60 min.
- Z 3 szklanek mleka 2 szklanki z cukrem zagotować. W jednej szklance rozrobić budynię i 3 żółtka. Po ugotowaniu i przestudzeniu zmiksować z margaryną.
- Przestudzony biszkopt przeciąć na 2 części i nałożyć masę. Na wierzch polać polewę.
Słowa kluczowe: piernik przekładany masą budyniową
xxxx – dodatkowe informacje
Na spód piernika można wyłożyć ulubiony dżem, a na to masę.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Szybki, naturalny dżem truskawkowy (bez żelatyny, mąki ziemniaczanej itp)
Następny przepis: Szybki placek borówkowy