Szparagi z boczkiem i sadzonym jajkiem

Szparagi z boczkiem i sadzonym jajkiem

Oto przepis na nieodparcie smakowite szparagi owinięte boczkiem, które są zarówno chrupiące, jak i soczyste. Te kusząco smakowite przysmaki to znakomity pomysł na elegancki obiad, który możemy przygotować w zaledwie kilka minut. Doskonały balans słoności boczku i subtelnej goryczki szparagów sprawia, że danie to będzie uczta dla kubków smakowych. Kropką nad „i” jest jajko sadzone, które dodaje pięknej głębi i kremowości. Ten przepis na szparagi z boczkiem i sadzonym jajkiem jest doskonałym wyborem dla tych, którzy chcą spróbować czegoś niebanalnego i pysznego.

Składniki:

  • 8 sztuk zielonych szparagów
  • 8 cienkich plastrów wędzonego boczku
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 cienkie kawałki masła
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • gruboziarnista sól morska
  • mielony pieprz
  • 1-2 jajka

Szparagi z boczkiem i sadzonym jajkiem – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

xxxx – dodatkowe informacje

Szparagi z boczkiem i sadzonym jajkiem mogą stanowić przystawkę lub przekąskę pomiędzy daniami. Świetnie jednak komponują się z jajkiem, dzięki czemu stają się pożywnym i sytym obiadem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Szparagi w sosie szodonowym
Następny przepis: Szparagi z sosem holenderskim i jajkiem w koszulce

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode