Szparagi z boczkiem i sadzonym jajkiem
Oto przepis na nieodparcie smakowite szparagi owinięte boczkiem, które są zarówno chrupiące, jak i soczyste. Te kusząco smakowite przysmaki to znakomity pomysł na elegancki obiad, który możemy przygotować w zaledwie kilka minut. Doskonały balans słoności boczku i subtelnej goryczki szparagów sprawia, że danie to będzie uczta dla kubków smakowych. Kropką nad „i” jest jajko sadzone, które dodaje pięknej głębi i kremowości. Ten przepis na szparagi z boczkiem i sadzonym jajkiem jest doskonałym wyborem dla tych, którzy chcą spróbować czegoś niebanalnego i pysznego.
admin
Składniki:
- 8 sztuk zielonych szparagów
- 8 cienkich plastrów wędzonego boczku
- 1 łyżka oliwy
- 2 cienkie kawałki masła
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- gruboziarnista sól morska
- mielony pieprz
- 1-2 jajka
Szparagi z boczkiem i sadzonym jajkiem – jak zrobić?
Sposób przygotowania:
xxxx – dodatkowe informacje
Szparagi z boczkiem i sadzonym jajkiem mogą stanowić przystawkę lub przekąskę pomiędzy daniami. Świetnie jednak komponują się z jajkiem, dzięki czemu stają się pożywnym i sytym obiadem.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Szparagi w sosie szodonowym
Następny przepis: Szparagi z sosem holenderskim i jajkiem w koszulce