Sznycle z indyka nadziane mięsem mielonym

Sznycle z indyka nadziane mięsem mielonym

W tym unikalnym przepisie na sznycle z indyka nadziane mięsem mielonym połączyłem dwa popularne dania w jedno. Doskonała konsystencja mięsa indyka doskonale komponuje się z wyjątkowym smakiem nadzienia z mięsa mielonego. To danie jest nie tylko smaczne, ale również pożywne, z dużą ilością białka. Ten przepis to doskonały wybór na rodzinny obiad, a także może zaskoczyć gości podczas spotkań towarzyskich. Każdy sznycel jest soczysty, smaczny i pełen smaku – gwarantuję, że po tym przepisie sznycle z indyka posmakują Wam jak nigdy dotąd!

Składniki:

  • 5 sztuk sznycli z indyka
  • musztarda sarepska
  • około 200 g przyprawionego już mięsa mielonego (u mnie też z indyka)
  • sól i pieprz świeżo zmielony
  • mąka tortowa do obtoczenia
  • do sosu śmietanka 30% oraz mąka tortowa
  • kawałek cebulki
  • korzeń pietruszki

Sznycle z indyka nadziane mięsem mielonym – jak zrobić?

  1. 1.

    Mięso rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, smarujemy musztardą, a następnie nakładamy bryłkę mięsa mielonego, które wcześniej przyprawiliśmy ( u mnie to było 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej, majeranek, sól, pieprz, słodka papryka, dupka startej cebuli oraz 2 łyżeczki majeranku roztartego w dłoniach ) zawijamy w rulon, ściśle owijając nicią. Postępujemy tak ze wszystkimi sznycelkami.

  2. 2.

    Rozgrzewamy patelnie z oliwą, obsmażamy roladki z każdej strony.

  3. 3.

    Następnie dokładamy po kawałeczku cebulki i podlewamy wodą, przykrywamy i dusimy z 10 min.

  4. 4.

    W garnczku nastawiamy wodę, kiedy się zagotuje dosypujemy naturalnej jarzynki z solą, dodajemy kawałek korzenia pietruszki oraz przekładamy nasze roladki razem z zawartością z patelni.

  5. 5.

    W garnuszku rozrabiamy 1 łyżkę maki razem ze 2-3 łyżkami śmietanki i wlewamy przez sitko do graczka. Doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze z 5 min.

Sznycle z indyka nadziane mięsem mielonym – dodatkowe informacje

Podajemy z kaszą lub ziemniaczkami, surówka lub jak u nas marchewka z wody. Smacznego!


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sznycle z Indyka
Następny przepis: Sznycle z indyka w sosie serowo-porowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode