Sznycle z indyka
Dziś prezentujemy przepis na przepyszne sznycle z indyka, które są nie tylko smaczne, ale także zdrowe, dlatego pasują do codziennej diety. Mięso z indyka to doskonałe źródło białka i jest dostępne w wielu miejscach, między innymi w sieci sklepów Biedronka. Przygotowywane są z fileta, co sprawia, że stają się niezwykle delikatne i soczyste. Ten przepis pokochają osoby dbające o zbilansowaną dietę. Sznycle z indyka są również wyjątkowo wszechstronne, można je podawać zarówno na ciepło jak i na zimno, co czyni je idealnymi na wszelkiego rodzaju okazje.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 400 g fileta z piersi indyka
- 120 g pasty warzywnej tatarskiej (SANTE)
- jajko
- mąka do oprószenia
- sól, pieprz do smaku
- olej do smażenia
Sznycle z indyka – jak zrobić?
Olśniewający przepis na dietetyczne sznycle z indyka – spróbuj!
Sposób przygotowania:
-
1.
Mięso dokładnie umyć i oczyścić. Pokroić na sznycle i delikatnie rozbić.
Posolić i popieprzyć. Na każdy sznycel nakładać łyżeczkę pasty i rozsmarować. Złożyć na pół, tak, żeby powstała koperta. Jeśli istnieje taka potrzeba spiąć wykałaczką. Oprószyć mąką i zamaczać w rozbełtanym jajku. Smażyć na złoty kolor. Smacznego
Sznycle z indyka – dodatkowe informacje
Jakiś czas temu odkryłam pasty firmy Sante. Są bardzo smaczne.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Sznycle z Indyka
Następny przepis: Sznycle z indyka w sosie serowo-porowym