Sznycle z indyka

Sznycle z indyka

Dziś prezentujemy przepis na przepyszne sznycle z indyka, które są nie tylko smaczne, ale także zdrowe, dlatego pasują do codziennej diety. Mięso z indyka to doskonałe źródło białka i jest dostępne w wielu miejscach, między innymi w sieci sklepów Biedronka. Przygotowywane są z fileta, co sprawia, że stają się niezwykle delikatne i soczyste. Ten przepis pokochają osoby dbające o zbilansowaną dietę. Sznycle z indyka są również wyjątkowo wszechstronne, można je podawać zarówno na ciepło jak i na zimno, co czyni je idealnymi na wszelkiego rodzaju okazje.

Składniki:

  • 400 g fileta z piersi indyka
  • 120 g pasty warzywnej tatarskiej (SANTE)
  • jajko
  • mąka do oprószenia
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sznycle z indyka – jak zrobić?

Olśniewający przepis na dietetyczne sznycle z indyka – spróbuj!

Sposób przygotowania:

  1. 1.

    Mięso dokładnie umyć i oczyścić. Pokroić na sznycle i delikatnie rozbić.

    Posolić i popieprzyć. Na każdy sznycel nakładać łyżeczkę pasty i rozsmarować. Złożyć na pół, tak, żeby powstała koperta. Jeśli istnieje taka potrzeba spiąć wykałaczką. Oprószyć mąką i zamaczać w rozbełtanym jajku. Smażyć na złoty kolor. Smacznego

Sznycle z indyka – dodatkowe informacje

Jakiś czas temu odkryłam pasty firmy Sante. Są bardzo smaczne.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sznycle z Indyka
Następny przepis: Sznycle z indyka w sosie serowo-porowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode