Szaszłyki z patelni z młodymi ziemniaczkami

Szaszłyki z patelni z młodymi ziemniaczkami

Szaszłyki z patelni z młodymi ziemniakami to doskonały wybór zarówno na rodzinne spotkanie, jak i na wieczorny posiłek po ciężkim dniu. Drobne kawałki soczystego kurczaka, aksamitnie miękkie młode ziemniaki oraz starannie dobrana mieszanka przypraw, udzielają temu daniu niezwykłego charakteru. Odkryj niezwykłą prostotę przygotowania i wyjątkowego smaku szaszłyków drobiowych z patelni. To jest ten przepis, który zachwyci nie tylko miłośników mięsa, ale i tych, którzy szukają nowych, niebanalnych kombinacji smaków. Przekonaj się sam, jak niewiele trzeba, aby cieszyć się domowymi szaszłykami z kurczaka na patelni.

Składniki:

  • Na 3 osoby:
  • 1 kg ziemniaków
  • koperek
  • łyżka masła
  • sól
  • 1/2 kg piersi z kurczaka
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • przyprawa do gyrosa ok. 1 łyżka
  • 6 patyczków do szaszłyków
  • olej do smażenia

Szaszłyki z patelni z młodymi ziemniaczkami – jak zrobić?

  1. Mięso pokroić w paski o szerokości 1,5-2 cm, włożyć do miski skropić sosem sojowym, odstawić na godzinę do lodówki (można na całą noc).
  2. Oprószyć przyprawą i nawlec na patyczki jak węże, usmażyć na oleju na złoty kolor.
  3. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, polać masłem, posypać koperkiem.
  4. Podawać z ulubioną surówką i szaszłykami.

Szaszłyki z patelni z młodymi ziemniaczkami – dodatkowe informacje

Szaszłyki możemy upiec na grillu.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: szaszłyki z piekarnika
Następny przepis: Szczawiówka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode