Syrop z zielonych szyszek sosny

Syrop z zielonych szyszek sosny

Odkryj zdrowotne właściwości syropu z zielonych szyszek sosny. Ten niezwykły przepis wykorzystuje moc natury, a jego wykonanie jest łatwe i przyjemne. Zielone szyszki sosny są skarbnicą witamin i składników mineralnych. Syrop z nich wyprodukowany od lat jest wykorzystywany w medycynie naturalnej, a jego wyjątkowy smak docenią także miłośnicy oryginalnych smaków. Przepis na syrop z zielonych szyszek sosny to doskonała propozycja dla osób, które cenią sobie domowe, naturalne metody na wsparcie organizmu. Szyszki sosnowe na syrop zbieramy wiosną, gdy są jeszcze młode i soczyste. Korzystając z przepisu, możemy stworzyć własny syrop z pinii lub nalewkę.

Składniki:

  • 3 duże garście zielonych szyszek sosny
  • Ok. 3/4 szklanki cukru

Syrop z zielonych szyszek sosny – jak zrobić?

  1. Szyszki płuczemy, kroimy nożem w plasterki i układamy w słoiku. Zasypujemy cukrem. Odstawiamy na 2-3 tygodnie, codziennie mieszając.
  2. Gotowy syrop odsączamy od szyszek, przelewamy do słoików lub butelek.
  3. Trzymamy w chłodnym miejscu.

Syrop z zielonych szyszek sosny – dodatkowe informacje

Syrop z zielonej szyszki sosny, zwany także syropem z sosnowych szyszek, jest przygotowywany z szyszek sosny, które są zbierane, gdy są jeszcze zielone i miękkie. Aby je pokroić, wystarczy użyć noża. Najlepszy czas na zbieranie szyszek sosny to druga połowa maja, zwykle pod koniec miesiąca.

Przydatne słowa kluczowe: szyszki sosny zastosowanie, syrop z szyszek sosnowych, szyszki kiedy zbierać, syrop z pinii, szyszki sosnowe na syrop, nalewka z szyszek sosny, syrop z szyszek sosny


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Syrop Z Siemienia Lnianego Na Kaszel
Następny przepis: Szakszuka, czyli jajecznica po Izraelsku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode