suszone kiwi

suszone kiwi

Przepis na suszone kiwi to wniosek naszej pasji do zdrowych, naturalnych przekąsek. Kiszone kiwi to doskonały sposób na połączenie smaku i zdrowia. Idealne jako zdrowa przekąska między posiłkami, dodatek do musli, bądź oryginalny składnik domowych słodyczy. Kiwi, bogate w witaminę C i antyoksydanty, po wysuszeniu zyskują wyjątkowo intensywny, słodko-kwaśny smak, który z pewnością zadowoli nasze podniebienia. Kuszące, egzotyczne i zdrowe – suszone kiwi to idealna propozycja dla osób, które cenią sobie naturalne smaki. Przepis jest bardzo prosty do wykonania, a efekt końcowy zachwyci niejednego smakosza.

Składniki:

  • 2 kiwi
  • pergamin / papier do pieczenia

Suszone kiwi – jak zrobić? Sposób przygotowania:

  1. Kiwi obieramy ze skórki.
  2. Następnie kroimy je w plasterki.
  3. Układamy plasterki na pergaminie.
  4. Kładziemy na ciepły kaloryfer.
  5. Po około 2 dniach kiwi jest gotowe.

suszone kiwi – dodatkowe informacje

w ten sposób można zasuszyć jabłka, mango, truskawki, marchewkę i wszystko co mamy w kuchni – po wyschnięciu przekładam do szczelnego słoika

Tagi


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Suszone jabłka
Następny przepis: Suszone mięso

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode