suszone kiwi
Przepis na suszone kiwi to wniosek naszej pasji do zdrowych, naturalnych przekąsek. Kiszone kiwi to doskonały sposób na połączenie smaku i zdrowia. Idealne jako zdrowa przekąska między posiłkami, dodatek do musli, bądź oryginalny składnik domowych słodyczy. Kiwi, bogate w witaminę C i antyoksydanty, po wysuszeniu zyskują wyjątkowo intensywny, słodko-kwaśny smak, który z pewnością zadowoli nasze podniebienia. Kuszące, egzotyczne i zdrowe – suszone kiwi to idealna propozycja dla osób, które cenią sobie naturalne smaki. Przepis jest bardzo prosty do wykonania, a efekt końcowy zachwyci niejednego smakosza.
admin
Składniki:
- 2 kiwi
- pergamin / papier do pieczenia
Suszone kiwi – jak zrobić? Sposób przygotowania:
- Kiwi obieramy ze skórki.
- Następnie kroimy je w plasterki.
- Układamy plasterki na pergaminie.
- Kładziemy na ciepły kaloryfer.
- Po około 2 dniach kiwi jest gotowe.
suszone kiwi – dodatkowe informacje
w ten sposób można zasuszyć jabłka, mango, truskawki, marchewkę i wszystko co mamy w kuchni – po wyschnięciu przekładam do szczelnego słoika