SURÓWKA Z MARCHEWKI
W naszym dzisiejszym przepisie skupimy się na prostej, acz wyjątkowo smacznej surówce z marchewki. Ten zdrowy, pełen witamin, a przede wszystkim pyszny dodatek do obiadu, to prawdziwa skarbnica beta-karotenu, który wpływa korzystnie na nasz wzrok. Właściwości świeżej marchewki, której używamy do tego przepisu, sprawią, że Wasza skóra będzie promiennie wyglądać, a system immunologiczny zyska dodatkowe wsparcie. Prostota i szybkość przygotowania tej surówki zaskoczy Was, a jej aromatyczny smak przeniesie na chwilę do świata natury. Surówka z marchewki – cudownie prosta, zdrowa i niezwykle smaczna.
admin
Składniki:
- 4 duże marchewki
- 2 duże jabłka
- 1 śmietana 18%
- Cukier
- Sól
- Pieprz
Surówka z marchewki – jak zrobić?
- WYKONANIE: Marchewki obieramy i ścieramy na drobnych oczkach. Jabłka obieramy i także ścieramy. Marchew i jabłka mieszamy ze śmietaną. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Podajemy do obiadu. Smacznego.
SURÓWKA Z MARCHEWKI – dodatkowe informacje
Surówka będąca przedmiotem niniejszego artykułu jest przygotowywana ze świeżej marchewki. Jedną z wartościowych porad dotyczących tego dania jest zastąpienie tradycyjnej śmietany jogurtem, aby nadawać mu delikatniejszy smak.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: surówka z korniszonów i jabłek
Następny przepis: Surówka z marchewki z selerem naciowym