Surówka z kiszonych ogórków i cebuli
Czy jest coś lepszego niż tradycyjne polskie przepisy? Surówka z kiszonych ogórków i cebuli to danie, które idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub kolacji. Ten przepis to kombinacja smaku kiszonych ogórków i ostrej cebuli, które doskonale się uzupełniają. Bez względu na porę roku, ta pyszna surówka przypomni smak tradycyjnej polskiej kuchni. W dodatku, proste składniki, z których jest przygotowywana sprawiają, że jest to danie szybkie i łatwe do wykonania. Często podawane z pieczonym mięsem lub kiełbasą, to idealny sposób na wprowadzenie polskiego smaku do Twojego jadłospisu.
admin
Składniki:
- 5 kiszonych ogórków
- 1 średnia cebula czerwona
- łyżka oleju
- łyżka musztardy
- łyżka cukru
Surówka z kiszonych ogórków i cebuli – jak zrobić?
- Ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w kosteczkę, mieszamy.
- Przygotowanie sosu:
- Olej, musztardę i cukier łączymy, wlewamy do ogórków, mieszamy, odsawiamy na godzinę.
- Podajemy do dań mięsnych.
Słowa kluczowe: surówka z kiszonego ogórka i cebuli, surówka z kiszonych ogórków i cebuli, sałatka z ogórków kiszonych i cebuli
Surówka z kiszonych ogórków i cebuli – dodatkowe informacje
Surówkę z kiszonego ogórka i cebuli, zwana również sałatką z ogórków kiszonych i cebuli, najlepiej po przygotowaniu odstawić na około godzinę. Dzięki temu wszystkie smaki się dobrze połączą.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Surówka z kapusty z czosnkiem
Następny przepis: Surówka z kiszonych ogórków, jabłka i cebuli