Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorami, czerwoną cebulą i jabłkiem

Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorami, czerwoną cebulą i jabłkiem

Pięknie prezentująca się surówka z kapusty pekińskiej z pomidorami, czerwoną cebulą i jabłkiem to smaczne i zdrowe uzupełnienie każdego obiadu. Ten kolorowy dodatek uprzyjemni nie tylko podniebienie, ale także oko. Składniki, które są w niej zawarte, nadadzą kuszących smaków na długi czas. Dodatek jabłka nadaje deserowi słodko-kwaszony klimat, który idealnie komponuje się z resztą składników. Z kolei cebula podkreśla głębię smaku salatki, a pomidory dodają świeżości. To doskonałe połączenie różnych smaków i tekstur, które z pewnością zachwyci każdego smakosza.

Składniki:

  • jedna średnia kapusta pekińska
  • 2 średnie jabłka
  • 2 pomidory malinowe
  • 1 czerwona cebula
  • 2 łyżki suszonego koperku
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego

Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorami, czerwoną cebulą i jabłkiem – jak zrobić?

  1. Płucz kapustę pekińską pod wodą, osusz ją i pokrój na drobne kawałki.
  2. Sparz pomidory, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
  3. Obierz jabłka ze skórki i zetrzyj je na dużej tarce o grubych oczkach (lub pokrój w drobną kostkę).
  4. Obierz cebulę ze skórki i posiekaj ją drobno.
  5. Przełóż poszatkowaną kapustę do dużej miski, dodaj pokrojone pomidory, posiekaną cebulę i jabłka.
  6. Dodaj do miski majonez, jogurt i suszony koperek.
  7. Przypraw surówkę do smaku i dokładnie wymieszaj.

Smacznego!

xxxx – dodatkowe informacje

Surówkę z kapusty pekińskiej i pomidorami, czerwoną cebulą i jabłkiem można schłodzić, aby smaki się przegryzły.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: surówka z kapusty pekińskiej po chińsku
Następny przepis: Surówka z kapusty z czosnkiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode