Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorami, czerwoną cebulą i jabłkiem
Pięknie prezentująca się surówka z kapusty pekińskiej z pomidorami, czerwoną cebulą i jabłkiem to smaczne i zdrowe uzupełnienie każdego obiadu. Ten kolorowy dodatek uprzyjemni nie tylko podniebienie, ale także oko. Składniki, które są w niej zawarte, nadadzą kuszących smaków na długi czas. Dodatek jabłka nadaje deserowi słodko-kwaszony klimat, który idealnie komponuje się z resztą składników. Z kolei cebula podkreśla głębię smaku salatki, a pomidory dodają świeżości. To doskonałe połączenie różnych smaków i tekstur, które z pewnością zachwyci każdego smakosza.
admin
Składniki:
- jedna średnia kapusta pekińska
- 2 średnie jabłka
- 2 pomidory malinowe
- 1 czerwona cebula
- 2 łyżki suszonego koperku
- sól
- pieprz
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorami, czerwoną cebulą i jabłkiem – jak zrobić?
- Płucz kapustę pekińską pod wodą, osusz ją i pokrój na drobne kawałki.
- Sparz pomidory, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
- Obierz jabłka ze skórki i zetrzyj je na dużej tarce o grubych oczkach (lub pokrój w drobną kostkę).
- Obierz cebulę ze skórki i posiekaj ją drobno.
- Przełóż poszatkowaną kapustę do dużej miski, dodaj pokrojone pomidory, posiekaną cebulę i jabłka.
- Dodaj do miski majonez, jogurt i suszony koperek.
- Przypraw surówkę do smaku i dokładnie wymieszaj.
Smacznego!
xxxx – dodatkowe informacje
Surówkę z kapusty pekińskiej i pomidorami, czerwoną cebulą i jabłkiem można schłodzić, aby smaki się przegryzły.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: surówka z kapusty pekińskiej po chińsku
Następny przepis: Surówka z kapusty z czosnkiem