STYROPIAN sernik bez sera

STYROPIAN sernik bez sera

Styropian sernik bez sera to nietypowa, zabawna i kreatywna propozycja deseru, którego głównym składnikiem jest styropian. Przepis na ten deser to dowód na to, że z kreatywnością nie ma granic. Może wydawać się nieco dziwny, ale właśnie taka jest jego uroda. Choć zawiera styropian, jest całkowicie bezpieczny do spożycia. Kluczem do przygotowania tego przepisu jest odpowiednie rozdrobnienie styropianu. W tym kompilowanym artykule znajdują się wskazówki na temat tego, jak to zrobić. Świetna propozycja dla tych, którzy lubią eksperymentować w kuchni i zaskakiwać smakiem.

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 5 żółtek
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 250 g masła lub margaryny
  • powidła lub inny, najlepiej kwaśny dżem (u mnie z czarnej porzeczki)
  • Masa śmietanowa:
  • 1 litr śmietany 18%
  • 20 dag wiórków kokosowych
  • 5 białek
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 budynie śmietankowe

Styropian sernik bez sera – jak zrobić?

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. Jedną część wyłożyć na spód blaszki i posmarować powidłami. Drugą włożyć do zamrażarki.
  2. Białka ubić z cukrem, dodać śmietanę oraz pozostałe składniki i wymieszać. Wyłożyć na posmarowane powidłami ciasto. Na wierzch zetrzeć (rozdrobnić palcami) drugą część ciasta.
  3. Piec około 50 minut w 180 st. C. Smacznego!

Słowa kluczowe: jak rozdrobnić styropian

STYROPIAN – dodatkowe informacje o serniku bez sera

blaszka o wymiarach 40x25cm


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Stulejarz
Następny przepis: Succotash

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode