Srebrzyk faszerowany warzywami

Srebrzyk faszerowany warzywami

Srebrzyk faszerowany warzywami to niezwykła kompozycja smaków, której nie powstydziłby się żaden znany szef kuchni. Głównym składnikiem jest srebrzyk – ryba słodkowodna, która jest popularna w kuchni europejskiej. Jej delikatne mięso stanowi doskonałą bazę dla mieszanki soczystych, świeżych warzyw. Większość opinii o tej rybie wskazuje na jej subtelny smak, który potrafi zadowolić nawet najbardziej wybredne podniebienia. Prezentowane danie to doskonała kombinacja ryby i roślin, idealne dla wszystkich, którzy kochają zdrowe, lekkie i pełne smaku posiłki.

Składniki:

  • Składniki podstawowe z zestawu
  • Tuszka srebrzyka
  • Warzywa:
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka z natką
  • Kawałek selera
  • Kawałek białej części pora
  • Składnik podstawowy dodatkowy
  • Cukinia
  • Składniki robocze
  • Sól, pieprz, przyprawa uniwersalna, świeży rozmaryn, cebula
  • Masło
  • Dekoracja
  • Marchew, pietruszka, cukinia, cytryna

faszerowany warzywami, przepis, przygotowanie, zapiekanie, tłuszcz masło

Srebrzyk faszerowany warzywami – dodatkowe informacje

W ten sposób można przyrządzić każdą rybkę.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Spritzgebäck – niemieckie ciasteczka świąteczne
Następny przepis: Stabilny wysoki jasny biszkopt olejowy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode