Spaghetti z rybą w pomidorach

Spaghetti z rybą w pomidorach

Odkryj smak wybrzeża Morza Śródziemnego, przygotowując spaghetti z rybą. To klasyczne danie włoskiej kuchni przyciąga intensywną świeżością składników. Połączenie delikatnego makaronu spaghetti z soczystą rybą i aromatycznym sosem pomidorowym nie pozostawia obojętnym żadnego miłośnika dobrej kuchni. To danie jest nie tylko proste w przygotowaniu, ale przede wszystkim wyjątkowo smaczne. Włoska kuchnia ceni sobie nieskomplikowane przepisy, które podkreślają naturalne smaki składników. Makaron, ryba, pomidory – właśnie z tych trzech składników powstaje wyjątkowe danie, które zadowoli podniebienia najbardziej wymagających smakoszy.

Składniki:

  • 150 g spaghetti
  • 250 g filetu z ulubionej ryby
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 1 cebula
  • garść oliwek
  • 2 łyżki kaparów
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 marchewki
  • 1 mini papryczka chili lub chili w proszku
  • słodka papryka, zioła prowansalskie
  • sól

Spaghetti z rybą w pomidorach – jak zrobić?

  1. Przez praskę czosnek. Podsmażyć 2 minuty i zalać pomidorami. Dodać roztartą w palcach papryczkę chili, sól, po pół łyżeczki słodkiej papryki i ziół prowansalskich. Dodać kapary i pokrojone oliwki i dusić 10-15 minut.
  2. Rybę pokroić w kostkę, wrzucić do sosu i gotować 5 minut.
  3. Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, wymieszać z sosem i od razu podawać.
Sposób przygotowania:

Spaghetti z rybą w pomidorach – dodatkowe informacje

2 porcja. 1 porcja 490 kcal; W 68; B 42; T 5;


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Spaghetti z pieczarkami i kurczakiem
Następny przepis: Spaghetti z sosem bazyliowo-pietruszkowym i pieczonymi pomidorkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode