Spaghetti z mięsem mielonym
Zapraszamy na kolację pełną włoskiej nuty – Spaghetti z mięsem mielonym. To danie, które w prostej formie zachwyca smakiem i aromatem. Podstawa to sos do spaghetti, którego składniki znaleźć można w każdym sklepie, np. w Biedronce. Skosztujcie spaghetti z soczystymi kawałkami mięsa mielonego, które doskonale komponuje się z dodatkami. Jest to danie, które smakuje zarówno dorosłym, jak i dzieciom, a jego przygotowanie nie powinno zająć zbyt dużo czasu. Zapraszamy do kulinarnego świata Włoch- gdzie prostota idzie w parze z wyszukanym smakiem.
admin
Składniki:
- 1/2 kg mięsa mielonego, na przykład z łopatki
- 300g makaronu spaghetti
- cebula
- sos spaghetti w słoiku Aspiro 520g z Biedronki
- przyprawa do mięsa mielonego
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- starty żółty ser
Spaghetti z mięsem mielonym – jak zrobić?
- Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy i przelewamy wodą (można nie płukać, wtedy jest gorący).
- Cebulę podsmażamy na rozgrzanej patelni z dodatkiem kapki oleju, dodać mięso mielone, usmażyć do miękkości. Dodać przyprawy do smaku, czosnek,a pod koniec smażenia wlać zawartość słoika. Chwilę gotować. Wszystko wymieszać razem w jednym garnku. Wyłożyć na talerze i posypać startym serem.
Sposób przygotowania bazuje na sosie do spaghetti dostępnym w Biedronce.
xxxx – dodatkowe informacje
Można też danie posypać posiekaną świeżą natką pietruszki.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: SPAGHETTI z MAŁŻAMI VENUS (SPAGHETTI con le VONGOLE)
Następny przepis: Spaghetti z oliwą i czosnkiem (spaghetti aglio e olio)