Sos tatarski
Sos tatarski to klasyka kuchni międzynarodowej, który idealnie komponuje się nie tylko z tradycyjnymi daniami mięsnymi, ale również z jajkami czy warzywami. Jest to niezawodny dodatek do wielu potraw, który zawsze nadaje im wyjątkowego smaku i charakteru. Ten przepis na sos tatarski do jajek zawiera wszystko, co najlepsze w tej kuchennej kompozycji. Poznajcie klasyczny przepis na doskonały sos tatarski, w którym połączenie składników tworzy harmonijną całość smaków. Bez względu na okazję, sos tatarski zawsze okaże się strzałem w dziesiątkę!
admin
Składniki:
- 1 duża słoik marynowanych pieczarek
- 1 litrowy słoik ogórków kiszonych
- 8 jajek ugotowanych na twardo
- 1 duża cebula
- majonez
- śmietana
- pieprz czarny
- sól morska
Sos tatarski – jak zrobić? Sposób przygotowania:
- Pieczarki, ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i również pokroić w drobną kostkę.
- Wszystko razem połączyć, przyprawić do smaku pieprzem czarnymi solą morską, dodać majonez i śmietanę według uznania, wszystko razem wymieszać. Sos tatarski polecam podawać po lekkim schłodzeniu, jak smaki „przegryzą się”.
Sos tatarski – dodatkowe informacje
Taki sos tatarski można zrobić tylko z żółtkami i nafaszerować białka – będzie gotową, smakowitą przystawką na imprezę lub świąteczny stół.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: sos spaghetti / do ryżu
Następny przepis: Sos szczypiorkowy do młodych ziemniaczków