Sos tatarski

Sos tatarski

Sos tatarski to klasyka kuchni międzynarodowej, który idealnie komponuje się nie tylko z tradycyjnymi daniami mięsnymi, ale również z jajkami czy warzywami. Jest to niezawodny dodatek do wielu potraw, który zawsze nadaje im wyjątkowego smaku i charakteru. Ten przepis na sos tatarski do jajek zawiera wszystko, co najlepsze w tej kuchennej kompozycji. Poznajcie klasyczny przepis na doskonały sos tatarski, w którym połączenie składników tworzy harmonijną całość smaków. Bez względu na okazję, sos tatarski zawsze okaże się strzałem w dziesiątkę!

Składniki:

  • 1 duża słoik marynowanych pieczarek
  • 1 litrowy słoik ogórków kiszonych
  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 duża cebula
  • majonez
  • śmietana
  • pieprz czarny
  • sól morska

Sos tatarski – jak zrobić? Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki, ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i również pokroić w drobną kostkę.
  2. Wszystko razem połączyć, przyprawić do smaku pieprzem czarnymi solą morską, dodać majonez i śmietanę według uznania, wszystko razem wymieszać. Sos tatarski polecam podawać po lekkim schłodzeniu, jak smaki „przegryzą się”.

Sos tatarski – dodatkowe informacje

Taki sos tatarski można zrobić tylko z żółtkami i nafaszerować białka – będzie gotową, smakowitą przystawką na imprezę lub świąteczny stół.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: sos spaghetti / do ryżu
Następny przepis: Sos szczypiorkowy do młodych ziemniaczków

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode