Sos chrzanowo-żurawinowy

Sos chrzanowo-żurawinowy

Sos chrzanowo-żurawinowy to wybuchowa mieszanka smaków, która doda niepowtarzalnego charakteru wielu danio. Niezwykłe połączenie żurawiny z chrzanem tworzy niepowtarzalne, pikantno-słodkie połączenie, doskonałe zarówno do mięs, jak i warzyw. Intensywny, korzenny smak chrzanu idealnie kontruje delikatna, lekko kwasowa żurawina. Właśnie taka mieszanka zachwyci wszystkich, którzy cenią niebanalne połączenia w kuchni. Ta sos to niezwykły dodatek, który może zaskoczyć niejednego gościa podczas rodzinnych spotkań czy uroczystych kolacji. Taki sos to również dobry pomysł na wykorzystanie sezonowych, jesienno-zimowych składników.

Składniki:

  • 2 łyżki chrzanu ze słoiczka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka żurawiny ze słoiczka

Sos chrzanowo-żurawinowy – jak zrobić?

  1. Wszystkie składniki mieszamy i gotowe.

Sos chrzanowo-żurawinowy – dodatkowe informacje

Podana ilość składników określa proporcje, w jakich należy ich użyć. Można je dowolnie zwiększyć.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sos chrzanowo - jajeczny
Następny przepis: Sos chrzanowy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode