Sos chrzanowo-żurawinowy
Sos chrzanowo-żurawinowy to wybuchowa mieszanka smaków, która doda niepowtarzalnego charakteru wielu danio. Niezwykłe połączenie żurawiny z chrzanem tworzy niepowtarzalne, pikantno-słodkie połączenie, doskonałe zarówno do mięs, jak i warzyw. Intensywny, korzenny smak chrzanu idealnie kontruje delikatna, lekko kwasowa żurawina. Właśnie taka mieszanka zachwyci wszystkich, którzy cenią niebanalne połączenia w kuchni. Ta sos to niezwykły dodatek, który może zaskoczyć niejednego gościa podczas rodzinnych spotkań czy uroczystych kolacji. Taki sos to również dobry pomysł na wykorzystanie sezonowych, jesienno-zimowych składników.
admin
Składniki:
- 2 łyżki chrzanu ze słoiczka
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka żurawiny ze słoiczka
Sos chrzanowo-żurawinowy – jak zrobić?
- Wszystkie składniki mieszamy i gotowe.
Sos chrzanowo-żurawinowy – dodatkowe informacje
Podana ilość składników określa proporcje, w jakich należy ich użyć. Można je dowolnie zwiększyć.