Sos chrzanowo – jajeczny
Wypróbuj nasz wyjątkowy przepis na sos chrzanowo-jajeczny, który zaskoczy Cię swoją prostotą i unikalnym smakiem. Idealny dodatek do tradycyjnych, polskich potraw jak kiełbasa, jajka czy szynka wielkanocna. To pyszne połączenie świeżego chrzanu, jajek na twardo, kwaśnej śmietany i innych składników, które nie tylko dodają sosowi pikantnej ostrości, ale także nadają mu aksamitnej kremowości. Nasz sos chrzanowo jajeczny jest tj. propozycją nietuzinkową, której smak na długo zapadnie Ci w pamięci, a tradycyjne dania nabiorą dzięki niemu zupełnie nowego charakteru. Sprawdź, jak pysznie smakuje domowy sos jajeczno chrzanowy!
admin
Składniki:
- 1 słoiczek chrzanu
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 2 łyżki gęstego majonezu – polecam Kielecki
- Płaska łyżeczka musztardy chrzanowej
- Szczypta cukru
- Pieprz
- Sól
Sos chrzanowo – jajeczny – jak zrobić?
- Jeśli chrzan jest bardzo wodnisty, odcisnąć nadmiar płynu. Jajka zetrzeć na drobnych oczkach. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Doprawić do smaku. Schłodzić w lodówce. Przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku w lodówce.
xxxx – dodatkowe informacje
Podawać jako dodatek do wędlin, jajek, pieczeni.