Sos chrzanowo - jajeczny

Sos chrzanowo – jajeczny

Wypróbuj nasz wyjątkowy przepis na sos chrzanowo-jajeczny, który zaskoczy Cię swoją prostotą i unikalnym smakiem. Idealny dodatek do tradycyjnych, polskich potraw jak kiełbasa, jajka czy szynka wielkanocna. To pyszne połączenie świeżego chrzanu, jajek na twardo, kwaśnej śmietany i innych składników, które nie tylko dodają sosowi pikantnej ostrości, ale także nadają mu aksamitnej kremowości. Nasz sos chrzanowo jajeczny jest tj. propozycją nietuzinkową, której smak na długo zapadnie Ci w pamięci, a tradycyjne dania nabiorą dzięki niemu zupełnie nowego charakteru. Sprawdź, jak pysznie smakuje domowy sos jajeczno chrzanowy!

Składniki:

  • 1 słoiczek chrzanu
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki gęstego majonezu – polecam Kielecki
  • Płaska łyżeczka musztardy chrzanowej
  • Szczypta cukru
  • Pieprz
  • Sól

Sos chrzanowo – jajeczny – jak zrobić?

  1. Jeśli chrzan jest bardzo wodnisty, odcisnąć nadmiar płynu. Jajka zetrzeć na drobnych oczkach. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Doprawić do smaku. Schłodzić w lodówce. Przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku w lodówce.

xxxx – dodatkowe informacje

Podawać jako dodatek do wędlin, jajek, pieczeni.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sos beszamelowy
Następny przepis: Sos chrzanowo-żurawinowy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode