Sok wieloowocowy

Sok wieloowocowy

Szukasz sposobu na pyszną, zdrową i orzeźwiającą przekąskę? Spróbuj naszego przepisu na sok wieloowocowy! Ta mieszanka egzotycznych owoców dostarczy ci mnóstwo witamin i minerałów, które są niezbędne do utrzymania zdrowia. Sok wieloowocowy to świetne rozwiązanie na upały, po ciężkim dniu pracy lub treningu, a wcześniej przygotowany może być również doskonałym dodatkiem do śniadania. To nie tylko pyszny, ale również zdrowy sposób na zaspokojenie pragnienia! Spróbuj i odkryj, jak smaczne może być naturalne i zdrowe picie!

Składniki:

  • Na około 4 litry soku:
  • 2,5 litra agrestu
  • 2,5 litra malin
  • 2,5 litra czarnej porzeczki
  • 2 kilogramy cukru
  • skórka otarta z 1 cytryny

Sok wieloowocowy – jak zrobić?

  1. Uzbierane owoce przepłukujemy pod bieżącą wodą. W sokowniku umieszczamy naprzemiennie owoce np. maliny- odrobina cukru- porzeczki- cukier- agrest- cukier- skórka z cytryny- maliny- cukier- agrest- cukier- porzeczka- cukier. Całość stawiamy na wolnym ogniu i gotujemy. Gdy na spodzie sokownika uzbiera się więcej soku przelewamy do wyparzonych butelek i szczelnie zakręcamy. Odstawiamy do góry dnem aż do ostudzenia.

Sok wieloowocowy – dodatkowe informacje

Do soku wieloowocowego można dodać każde sezonowe owoce. Sok wieloowocowy można dodatkowo spasteryzować.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: SOK POMIDOROWY
Następny przepis: Sok wielowarzywny

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode