Sok marchwiowo- jabłkowy, czyli bomba beta karoten!

Sok marchwiowo- jabłkowy, czyli bomba beta karoten!

Chcesz zrobić coś naprawdę zdrowego dla swojego organizmu? Sok marchwiowo-jabłkowy to prawdziwa bomba beta karoten i idealny sposób na zwiększenie swojego spożycia warzyw i owoców. Prosty w przygotowaniu, jest nie tylko pełen witamin, ale także pobudza układ immunologiczny i jest doskonały dla skóry! Marchew i jabłka zawierają mnóstwo cennych składników, takich jak witamina A, C, E, oraz błonnik. Ten pyszny sok to prawdziwe dobrodziejstwo dla Ciebie i Twojego ciała. Jak zrobić sok marchwiowo-jabłkowy? Przygotuj się, aby dowiedzieć, jak szybko i łatwo możesz odmienić swoją dietę.

Składniki:

  • 700 g jabłek (4-5 dużych sztuk)
  • 500 g marchwi (ok. 10 dużych sztuk)

Sok marchwiowo- jabłkowy, czyli bomba beta karoten! – jak zrobić?

  1. Jabłka oraz marchewki obrać i pokroić na mniejsze części. Owoce wrzucać do sokowirówki. Powstały sok przelać do szklanek. Podawać od razu lub schłodzony. Smacznego!

Sok marchwiowo-jabłkowy jest nie tylko smaczny, ale również bogaty w beta karoten. Aby go przygotować, należy najpierw obrać i pokroić jabłka i marchewki na mniejsze części. Następnie wsadzić je do sokowirówki i wycisnąć sok. Gotowy sok można przelać do szklanek i podawać od razu, lub schłodzić i delektować się ochłodzonym napojem. Smacznego!

xxxx – dodatkowe informacje

Sok marchwiowo- jabłkowy, czyli bomba beta karoten!


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sok malinowy
Następny przepis: SOK POMIDOROWY

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode