Sok marchwiowo- jabłkowy, czyli bomba beta karoten!
Chcesz zrobić coś naprawdę zdrowego dla swojego organizmu? Sok marchwiowo-jabłkowy to prawdziwa bomba beta karoten i idealny sposób na zwiększenie swojego spożycia warzyw i owoców. Prosty w przygotowaniu, jest nie tylko pełen witamin, ale także pobudza układ immunologiczny i jest doskonały dla skóry! Marchew i jabłka zawierają mnóstwo cennych składników, takich jak witamina A, C, E, oraz błonnik. Ten pyszny sok to prawdziwe dobrodziejstwo dla Ciebie i Twojego ciała. Jak zrobić sok marchwiowo-jabłkowy? Przygotuj się, aby dowiedzieć, jak szybko i łatwo możesz odmienić swoją dietę.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 700 g jabłek (4-5 dużych sztuk)
- 500 g marchwi (ok. 10 dużych sztuk)
Sok marchwiowo- jabłkowy, czyli bomba beta karoten! – jak zrobić?
- Jabłka oraz marchewki obrać i pokroić na mniejsze części. Owoce wrzucać do sokowirówki. Powstały sok przelać do szklanek. Podawać od razu lub schłodzony. Smacznego!
Sok marchwiowo-jabłkowy jest nie tylko smaczny, ale również bogaty w beta karoten. Aby go przygotować, należy najpierw obrać i pokroić jabłka i marchewki na mniejsze części. Następnie wsadzić je do sokowirówki i wycisnąć sok. Gotowy sok można przelać do szklanek i podawać od razu, lub schłodzić i delektować się ochłodzonym napojem. Smacznego!
xxxx – dodatkowe informacje
Sok marchwiowo- jabłkowy, czyli bomba beta karoten!