soczyste i delikatne kotlety mielone

soczyste i delikatne kotlety mielone

Kotlety mielone są jednym z najbardziej uniwersalnych dań, które można przyrządzić na wiele sposobów i smakują doskonale zarówno na obiad, jak i na zimno w kanapce. Nasza propozycja to soczyste i delikatne kotlety mielone – prawdziwa uczta dla miłośników klasycznych smaków. Z pomocą naszego przepisu przygotujesz je z łatwością i szybkością. Te aromatyczne kotlety, przyrządzane z najwyższej jakości mięsa, to danie, które pokocha cała rodzina. Soczystość kotletów zachwyci nie tylko dzieci, ale i dorosłych. To doskonały sposób na klasyczny, domowy obiad, który zawsze wyjdzie idealnie.

Składniki:

  • 500 gramów mielonej wieprzowiny
  • 1 mała cebula posiekana
  • 1 jajo
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżeczki dobrego majonezu
  • czosnek wg uznania
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta lub namoczona kajzerka zmielona razem z mięsem
  • dodatkowo:
  • ok. 1/3 szklanki tartej bułki do obtaczania

Soczyste i delikatne kotlety mielone – jak zrobić?

  1. Mięso wymieszać z wszystkimi składnikami na jednolitą masę.
  2. Formować kotlety, obtaczać w tartej bułce, smażyć na rumiano z każdej strony.
  3. Podawać z ziemniakami, frytkami, wg uznania.

soczyste i delikatne kotlety mielone – dodatkowe informacje

Cebulkę możemy wcześniej podsmażyć, kotlety dodatkowo zyskają na smaku.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Soczysta ziołowa pierś z kurczaka pieczona w rękawie
Następny przepis: Soczyste dewolaje z czosnkowym masełkiem , szynką i żółtym serem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode