soczyste i delikatne kotlety mielone
Kotlety mielone są jednym z najbardziej uniwersalnych dań, które można przyrządzić na wiele sposobów i smakują doskonale zarówno na obiad, jak i na zimno w kanapce. Nasza propozycja to soczyste i delikatne kotlety mielone – prawdziwa uczta dla miłośników klasycznych smaków. Z pomocą naszego przepisu przygotujesz je z łatwością i szybkością. Te aromatyczne kotlety, przyrządzane z najwyższej jakości mięsa, to danie, które pokocha cała rodzina. Soczystość kotletów zachwyci nie tylko dzieci, ale i dorosłych. To doskonały sposób na klasyczny, domowy obiad, który zawsze wyjdzie idealnie.
admin
Składniki:
- 500 gramów mielonej wieprzowiny
- 1 mała cebula posiekana
- 1 jajo
- 2 łyżeczki musztardy
- 2 łyżeczki dobrego majonezu
- czosnek wg uznania
- sól
- pieprz
- bułka tarta lub namoczona kajzerka zmielona razem z mięsem
- dodatkowo:
- ok. 1/3 szklanki tartej bułki do obtaczania
Soczyste i delikatne kotlety mielone – jak zrobić?
- Mięso wymieszać z wszystkimi składnikami na jednolitą masę.
- Formować kotlety, obtaczać w tartej bułce, smażyć na rumiano z każdej strony.
- Podawać z ziemniakami, frytkami, wg uznania.
soczyste i delikatne kotlety mielone – dodatkowe informacje
Cebulkę możemy wcześniej podsmażyć, kotlety dodatkowo zyskają na smaku.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Soczysta ziołowa pierś z kurczaka pieczona w rękawie
Następny przepis: Soczyste dewolaje z czosnkowym masełkiem , szynką i żółtym serem