SMAŻONE SNICKERSY LUB INNE BATONY

SMAŻONE SNICKERSY LUB INNE BATONY

Czy kiedykolwiek spotkałeś się z konceptem smażonego batonika? Jeśli nie, ta kulinarna podróż po kraju słodyczy na pewno Cię zaskoczy! Przepis na smażone Snickersy lub inne batony to rzeczywiste, dekadenckie danie, które idealnie pasuje do wyjątkowych okazji. Chociaż wygląda na skomplikowane, jest naprawdę bardzo proste do zrobienia i zaskakuje swoim wyjątkowym smakiem. Pojawił się ten przepis jakiś czas temu i od tego czasu zyskał setki zwolenników na całym świecie. To ciekawy sposób na podanie ulubionego batonika, który z pewnością zachwyci każdego łasucha.

Składniki:

  • Snickersy lub inne batony (ja miałam 6 sztuk, w tym snickersy i liony)
  • Składniki na ciasto:
  • 10 łyżek mąki pszennej
  • 1 jajko
  • Cukier – 3 łyżki
  • Mleko (ale nie za dużo – ma mieć konsystencję masy na biszkopt)
  • Szczypta proszku do pieczenia

Smażone snickersy lub inne batony – jak zrobić?

  1. Przygotowanie:
    Snikersy lub inne batony muszą leżeć w zamrażarce najlepiej całą noc. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy. Masa ma być gęsta. W rondelku rozgrzewamy olej (można użyć frytkownicy), batony wkładamy do masy. Snikers musi być cały oblany masą. Smażymy na złoty kolor. Podajemy na ciepło.

SMAŻONE SNICKERSY LUB INNE BATONY – dodatkowe informacje

Snikersy lub inne batony muszą leżeć w zamrażarce najlepiej całą noc.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Smażone rozetki, czyli skandynawskie ciasteczka
Następny przepis: SMAŻONE ZIELONE POMIDORY

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode