Ślimaczki z ciasta francuskiego

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Przygotowanie domowych ślimaczków z ciasta francuskiego to doskonały sposób na smaczną przekąskę lub dodatek do posiłku. To przepis, który jest nie tylko łatwy do wykonania, ale także daje możliwość eksperymentowania z różnymi nadzieniami. Ślimaczki z ciasta francuskiego to danie, które powinno znaleźć się na stole podczas rodzinnych spotkań, imprez ze znajomymi czy pikników. Są one lekkie, chrupiące i niezwykle smakowite. Co więcej, można je przygotować wcześniej i podgrzewać tuż przed podaniem. Niezależnie od tego, na jaką okazję przygotowujesz te pyszne przysmaki, możemy Ci obiecać, że będzie to hit.

Składniki:

  • 1 paczka ciasta francuskiego
  • 7 suszonych pomidorów
  • 1/2 paczki sera feta

Przepis na ślimaczki z ciasta francuskiego

  1. Rozwinąć ciasto francuskie. Rozsmarować na całości ser feta.
  2. Pomidory drobno pokroić i równomiernie rozłożyć na serze.
  3. Całość zwinąć. Pokroić na plastry.
  4. Ułożyć na papierze do pieczenia. Piec w 180 stopniach około 20 minut.

Ślimaczki z ciasta francuskiego – dodatkowe informacje

Przed pieczeniem wierzch można posmarować białkiem lub wodą.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Śledzie z rodzynkami i miodem
Następny przepis: Ślimaczki z Ciasta Francuskiego z Pieczarkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode