Ślimaczki z ciasta francuskiego
Przygotowanie domowych ślimaczków z ciasta francuskiego to doskonały sposób na smaczną przekąskę lub dodatek do posiłku. To przepis, który jest nie tylko łatwy do wykonania, ale także daje możliwość eksperymentowania z różnymi nadzieniami. Ślimaczki z ciasta francuskiego to danie, które powinno znaleźć się na stole podczas rodzinnych spotkań, imprez ze znajomymi czy pikników. Są one lekkie, chrupiące i niezwykle smakowite. Co więcej, można je przygotować wcześniej i podgrzewać tuż przed podaniem. Niezależnie od tego, na jaką okazję przygotowujesz te pyszne przysmaki, możemy Ci obiecać, że będzie to hit.
admin
Składniki:
- 1 paczka ciasta francuskiego
- 7 suszonych pomidorów
- 1/2 paczki sera feta
Przepis na ślimaczki z ciasta francuskiego
- Rozwinąć ciasto francuskie. Rozsmarować na całości ser feta.
- Pomidory drobno pokroić i równomiernie rozłożyć na serze.
- Całość zwinąć. Pokroić na plastry.
- Ułożyć na papierze do pieczenia. Piec w 180 stopniach około 20 minut.
Ślimaczki z ciasta francuskiego – dodatkowe informacje
Przed pieczeniem wierzch można posmarować białkiem lub wodą.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Śledzie z rodzynkami i miodem
Następny przepis: Ślimaczki z Ciasta Francuskiego z Pieczarkami