Skrzydełka w maggi

Skrzydełka w maggi

Miłośnicy kurczaka na pewno docenią ten unikalny i smaczny przepis na skrzydełka w maggi. To kuszące danie sprawi, że zwykła kolacja zmieni się w prawdziwą ucztę. Skrzydełka w sosie maggi to prawdziwa gratka dla wielbicieli orientalnych smaków. Aromatyczne przyprawy dodają potrawie niepowtarzalnego charakteru, a kurczak staje się niezwykle soczysty i pełen smaku. Kurczak w maggi to świetna propozycja na rodzinny obiad, weekendowy lunch czy spotkanie ze znajomymi. Ten przepis z pewnością zachwyci waszych gości i przykuje ich uwagę. Skrzydełka w maggi to koniecznie coś, czego warto spróbować.

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
  • ok. 5 łyżek maggi
  • po 3 łyżki mąki ziemniaczanej i pszennej
  • olej do smażenia

Skrzydełka w maggi – jak zrobić?

  1. Skrzydełka myjemy i osuszamy. Końcówki usuwamy. Zalewamy maggi.
    Wkładamy na co najmniej 3 godziny do lodówki.
  2. Mąkę pszenną mieszamy z ziemniaczaną i obtaczamy skrzydełka. Smażymy
    w głębokim rozgrzanym oleju. Osączamy na papierowym ręczniku.

Porady – Skrzydełka w maggi – dodatkowe informacje

● Zamiast na smalcu danie możemy usmażyć na 10 dag wytopionego boczku.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Skrzydełka po diabelsku
Następny przepis: Skrzydełka w miodzie z chili

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode