Sernik na zimno na bogato

Sernik na zimno na bogato

Sernik na zimno to deser, który zawsze zachwyca swoją prostotą wykonania i wyjątkowym smakiem. Ta wersja sernika na zimno na bogato jest idealna dla miłośników gęstych, kremowych ciast z dodatkowym bogactwem udekorowanych warstw. Przepis wykorzystuje sernik na zimno gotowy oraz sernik na zimno delecta, co znacznie upraszcza proces przygotowania. Idealny dla tych, którzy zaczynają swoją przygodę z pieczeniem, jak również dla doświadczonych kucharzy szukających szybkich i prostych rozwiązań. Wypróbuj ten elegancki deser – Twoi goście będą pod wrażeniem!

Składniki:

  • 1 opakowanie sernika na zimno (marka Delecta)
  • 2 szklanki schłodzonego mleka
  • 1 opakowanie serka mascarpone (250 gram)
  • 2 galaretki: truskawkowa i cytrynowa
  • 1 opakowanie truskawek – 250 gram
  • 1 opakowanie biszkoptów okrągłych

Sernik na zimno na bogato – jak zrobić?

  1. Wykonanie: Do wysokiego naczynia wlać schłodzone mleko, dodać sernik i ubić robotem na sztywną masę. Dodać serek mascarpone i wymieszać na jednolitą, puszystą masę. Dno i boki tortownicy wyłożyć biszkoptami, wyłożyć sernik (jest gęsty). Galaretki rozpuścić w ¾ ilości wody podanej na opakowaniu, wystudzić. Umyte i osuszone truskawki, pokroić i rozłożyć na wierzchu sernika. Zalać tężejącymi galaretkami. Odstawić do lodówki na całą noc.

Słowa kluczowe: sernik na zimno gotowy, sernik na zimno delecta

Porady – Sernik na zimno na bogato

Ciasto można wykonać też na spodzie biszkoptowym.

Sernik na zimno gotowy, sernik na zimno delecta


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: sernik na zimno mocno cytrynowy
Następny przepis: Sernik na zimno na jogurtach greckich

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode