Serek Homogenizowany z galaretką i owocami

Serek Homogenizowany z galaretką i owocami

Zapraszamy do przygotowania przepisu na serek homogenizowany z galaretką i owocami. Jest to smaczna i kolorowa propozycja na lekki deser, który z pewnością przypadnie do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Serki homogenizowane doskonale łączą się z lekko słodką galaretką i kawałkami soczystych owoców. Dzięki temu deser zyskuje nie tylko wyjątkowy smak, ale i atrakcyjny, kuszący wygląd. Przygotowanie go jest proste i szybkie, więc bez problemu można go zrobić nawet na ostatnią chwilę. Poniżej prezentujemy listę składników niezbędnych do wykonania tego przepisu.

Składniki:

  • 400 g serka homogenizowanego naturalnego 6,5%
  • 2 galaretki (różne kolory)
  • 150 g truskawek
  • 100 g borówki amerykańskiej

Serek homogenizowany z galaretką i owocami – jak zrobić?

  1. Zmiksować owoce umyte i osuszone oraz pokroić truskawki na drobniejsze kawałki. Układać owoce w pojemniku.

    Rozpuścić czerwoną galaretkę według informacji na opakowaniu, używając 1/2 szklanki wody. Odstawić do wystygnięcia.

    Przygotować drugą galaretkę zgodnie z instrukcjami na opakowaniu i po wystudzeniu zalać nią owoce.

  2. Zmiksować serek z zimną czerwoną galaretką.

    Gdy owoce zalane galaretką zaczną tężnieć, zalać je serkiem zmiksowanym z galaretką.

    Wstawić do lodówki i poczekać, aż wszystko dobrze stężeje.

    Aby wyjąć deser z formy, zanurzyć formę w ciepłej wodzie tak, aby woda nie dostała się do deseru. Chwilę pozostawić, aż brzegi deseru zaczynają się odklejać od pojemnika, następnie wyjąć deser na talerz i pokroić.

Serek Homogenizowany z galaretką i owocami – dodatkowe informacje

W sezonie można wykorzystać inne owoce: poziomki, jeżyny, maliny


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Serek kozi z ziołami
Następny przepis: Serek waniliowy do naleśników

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode