schabowy w panierce z kaszy mannej

schabowy w panierce z kaszy mannej

Schabowy w panierce z kaszy mannej to synonim kulinarnych tradycji i nowoczesności. Oryginalne połączenie znanej wszystkim kotlety schabowej z wykorzystaniem delikatnej i chrupiącej panierki z kaszy mannej. To fantastyczna propozycja dla osób poszukujących odmiany w swoim menu. Doskonała alternatywa dla klasycznego schabowego, dodaje tej potrawie delikatności, lekkości i oryginalnego smaku. Panierka z kaszy manny gwarantuje, że schabowy będzie chrupiący na zewnątrz, a w środku zachowa soczystość. To danie idealnie wpisuje się zarówno jako element obiadu na rodzinne spotkanie, jak i szybki, a zarazem smaczny posiłek przed telewizorem. Zacznij już teraz i odkryj nową stronę tradycyjnego schabowego!

Składniki:

  • Schab wieprzowy
  • Kasza manna
  • Jajko
  • Vegeta
  • Pieprz
  • Olej do smażenia

Produkty w zależności od ilości schabu, jaki chcemy przyrządzić. Ja robiłam wszystko na tak zwane (oko).

Schabowy w panierce z kaszy mannej – jak zrobić?

  1. Schab pokroić na kawałki, roztłuczyć tłuczkiem do mięsa.
  2. Do miseczki nasypać kaszę manną, dodać vegetę i troszkę pieprzu.
  3. Do drugiej miseczki przygotować jajko, które roztrzepać.
  4. Każdy kawałek schabu obtoczyć najpierw w jajku, a następnie w kaszy mannnej.
  5. Smażyć kotlety na rozgrzanym oleju.
  6. Podać kotlety z ziemniakami z koperkiem i sałatką z ogórków.

Smacznego!

Porady – dodatkowe informacje

Najlepiej smażyć schabowy w panierce z kaszy mannej na bardzo małym ogniu, aby panierka nie odchodziła od mięsa.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Schabowy po góralsku
Następny przepis: Scones- bułeczki angielskie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode