schabowy w panierce z kaszy mannej
Schabowy w panierce z kaszy mannej to synonim kulinarnych tradycji i nowoczesności. Oryginalne połączenie znanej wszystkim kotlety schabowej z wykorzystaniem delikatnej i chrupiącej panierki z kaszy mannej. To fantastyczna propozycja dla osób poszukujących odmiany w swoim menu. Doskonała alternatywa dla klasycznego schabowego, dodaje tej potrawie delikatności, lekkości i oryginalnego smaku. Panierka z kaszy manny gwarantuje, że schabowy będzie chrupiący na zewnątrz, a w środku zachowa soczystość. To danie idealnie wpisuje się zarówno jako element obiadu na rodzinne spotkanie, jak i szybki, a zarazem smaczny posiłek przed telewizorem. Zacznij już teraz i odkryj nową stronę tradycyjnego schabowego!
admin
Składniki:
- Schab wieprzowy
- Kasza manna
- Jajko
- Vegeta
- Pieprz
- Olej do smażenia
Produkty w zależności od ilości schabu, jaki chcemy przyrządzić. Ja robiłam wszystko na tak zwane (oko).
Schabowy w panierce z kaszy mannej – jak zrobić?
- Schab pokroić na kawałki, roztłuczyć tłuczkiem do mięsa.
- Do miseczki nasypać kaszę manną, dodać vegetę i troszkę pieprzu.
- Do drugiej miseczki przygotować jajko, które roztrzepać.
- Każdy kawałek schabu obtoczyć najpierw w jajku, a następnie w kaszy mannnej.
- Smażyć kotlety na rozgrzanym oleju.
- Podać kotlety z ziemniakami z koperkiem i sałatką z ogórków.
Smacznego!
Porady – dodatkowe informacje
Najlepiej smażyć schabowy w panierce z kaszy mannej na bardzo małym ogniu, aby panierka nie odchodziła od mięsa.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Schabowy po góralsku
Następny przepis: Scones- bułeczki angielskie