Schabowe z dzika

Schabowe z dzika

Zaskocz swoich bliskich niebanalnym daniem i przygotuj dla nich coś wyjątkowego. Prezentujemy przepis na schabowe z dzika – to propozycja dla prawdziwych smakoszy kuchni myśliwskiej. Tłuste i soczyste kawałki dziczyzny, zamienione w doskonale doprawione kotlety, stanowią doskonałe danie obiadowe. Ten specjał na pewno zadowoli wszystkich wielbicieli dzikiej kuchni. Wypróbuj nasz autorski przepis na schabowe z dzika. Podkreśl naturalny smak dziczyzny i dodaj odrobinę kreatywności do codziennych posiłków. Jego niebanalność na pewno zostanie doceniona i zaskoczy niejedną podniebienie.

Składniki:

  • 1 kilogram środkowego schabu bez kości z dzika
  • sól i pieprz
  • 2 jajka + 2 łyżki mleka
  • bułka tarta
  • smalec do smażenia

Schabowe z dzika – jak zrobić? Sposób przygotowania:

  1. 1. Schab kroimy, tłuczkiem do mięsa rozbijamy kotlety, solimy i pieprzymy z obu stron. Odstawiamy na 2 godziny. Maczamy kotlety w roztrzepanym jajku z mlekiem i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym smalcu na złoty kolor – dla aromatu wrzuciłam plastry cebuli.

Schabowe z dzika – dodatkowe informacje

Dla aromatu można włożyć na tłuszcz ząbki czosnku w łupinie.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Schabowe w panierce lnianej
Następny przepis: Schabowy po góralsku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode