Schabowe z dzika
Zaskocz swoich bliskich niebanalnym daniem i przygotuj dla nich coś wyjątkowego. Prezentujemy przepis na schabowe z dzika – to propozycja dla prawdziwych smakoszy kuchni myśliwskiej. Tłuste i soczyste kawałki dziczyzny, zamienione w doskonale doprawione kotlety, stanowią doskonałe danie obiadowe. Ten specjał na pewno zadowoli wszystkich wielbicieli dzikiej kuchni. Wypróbuj nasz autorski przepis na schabowe z dzika. Podkreśl naturalny smak dziczyzny i dodaj odrobinę kreatywności do codziennych posiłków. Jego niebanalność na pewno zostanie doceniona i zaskoczy niejedną podniebienie.
admin
Składniki:
- 1 kilogram środkowego schabu bez kości z dzika
- sól i pieprz
- 2 jajka + 2 łyżki mleka
- bułka tarta
- smalec do smażenia
Schabowe z dzika – jak zrobić? Sposób przygotowania:
- 1. Schab kroimy, tłuczkiem do mięsa rozbijamy kotlety, solimy i pieprzymy z obu stron. Odstawiamy na 2 godziny. Maczamy kotlety w roztrzepanym jajku z mlekiem i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym smalcu na złoty kolor – dla aromatu wrzuciłam plastry cebuli.
Schabowe z dzika – dodatkowe informacje
Dla aromatu można włożyć na tłuszcz ząbki czosnku w łupinie.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Schabowe w panierce lnianej
Następny przepis: Schabowy po góralsku