Schab na szybko

Schab na szybko

Szukasz pomysłu na szybki, ale smakowity obiad? Przedstawiamy przepis na schab na szybko. To danie, które łączy w sobie prostotę przygotowania z wyrazistym smakiem i aromatem. Schab pieczony na szybko to smaczne danie, które zawsze robi wrażenie na domownikach i gościach. Idealne, kiedy nie masz wiele czasu, a chcesz przygotować coś specjalnego ze schabu. Przepis na schab na obiad to doskonałe rozwiązanie na pełnowartościowy i dobry obiad. Jeśli zastanawiałeś się, co zrobić ze schabu, ten przepis jest dla ciebie. Sprawdź sam, jak pyszne potrawy ze schabu na obiad możesz zaserwować. Ciesz się smakiem doskonałego obiadu ze schabu.

Składniki:

  • 1. schab bez kości o wadze 1,5 kg
  • 2. 4 sztuki cebuli
  • 3. Sól i pieprz czarny mielony do smaku
  • 4. Tłuszcz do smażenia

Schab na szybko – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

  • 1.
    Myjemy, osuszamy i kroimy w grubsze plastry 1,5 kg schabu, a następnie lekko je rozbijamy.
  • 2.
    Na rozpuszczonej margarynie podsmażamy schab. Dopiero po zeszkleniu go dodajemy sól, pieprz oraz cebulę pokrojoną w talarki. Całość dusimy pod przykryciem przez 0,5 godziny.
  • 3.
    Nie dodajemy wody, ale można ewentualnie dodać trochę margaryny podczas smażenia.

Schab na szybko – dodatkowe informacje

Doprawiamy dopiero po podsmażeniu wtedy schab będzie kruchy.
Schab podajemy z chlebem i surówką. Tak przygotowany schab często robię na niedzielne śniadanie oraz na obiad


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Schab gotowany z sosie pieczeniowym
Następny przepis: Schab nadziewany kiełbasą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode