Schab a’la mari
Schab a’la mari to pyszny przepis, który zawsze kojarzy się z domowym ciepłem i wspólnym posiłkiem przy rodzinnym stole. Wyróżnia się smakiem dobrze doprawionej pieczeni, która zawsze zachęca do brania kolejnych kawałków. Jest to danie nawiązujące do tradycyjnej kuchni polskiej, więc z pewnością przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom tych smaków. Składniki, które są potrzebne do przygotowania tej potrawy, są łatwo dostępne i nie wymagają dużych umiejętności kulinarnych. Schab a’la mari to danie, które może stanowić główną atrakcję stołu podczas różnego rodzaju spotkań czy uroczystości.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 500 g schabu wieprzowego
- 3 średnie cebule
- 350 g żółtego sera
- 3 jajka
- majonez
- odrobina masełka w kostce
- pieprz, sól
Schab a’la mari – jak zrobić?
Sposób przygotowania:
xxxx – dodatkowe informacje
Schab a’la mari
Słowa kluczowe: la mari
Schab najlepiej jakby był chudy. Jeśli chcemy, aby był bardziej soczysty możemy odstawić go w przyprawach na godzinkę lub dwie. Do tego dania idealnie pasują ziemniaczki lub ryż 🙂
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Scallopini z kurczaka a'la Kamala
Następny przepis: Schab dojrzewający z pończochy