Schab a'la mari

Schab a’la mari

Schab a’la mari to pyszny przepis, który zawsze kojarzy się z domowym ciepłem i wspólnym posiłkiem przy rodzinnym stole. Wyróżnia się smakiem dobrze doprawionej pieczeni, która zawsze zachęca do brania kolejnych kawałków. Jest to danie nawiązujące do tradycyjnej kuchni polskiej, więc z pewnością przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom tych smaków. Składniki, które są potrzebne do przygotowania tej potrawy, są łatwo dostępne i nie wymagają dużych umiejętności kulinarnych. Schab a’la mari to danie, które może stanowić główną atrakcję stołu podczas różnego rodzaju spotkań czy uroczystości.

Składniki:

  • 500 g schabu wieprzowego
  • 3 średnie cebule
  • 350 g żółtego sera
  • 3 jajka
  • majonez
  • odrobina masełka w kostce
  • pieprz, sól

Schab a’la mari – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

xxxx – dodatkowe informacje

Schab a’la mari

Słowa kluczowe: la mari

Schab najlepiej jakby był chudy. Jeśli chcemy, aby był bardziej soczysty możemy odstawić go w przyprawach na godzinkę lub dwie. Do tego dania idealnie pasują ziemniaczki lub ryż 🙂


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Scallopini z kurczaka a'la Kamala
Następny przepis: Schab dojrzewający z pończochy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode