Sandwicze z jajecznicą, szynką i serem

Sandwicze z jajecznicą, szynką i serem

Czy jest coś bardziej klasycznego i komfortowego niż sandwicze z jajecznicą? Przepis na sandwicze, który przygotowaliśmy, jest nieco inny, doda do nich bowiem dodatkowy smak oraz poziom satysfakcji! Sandwicze z jajecznicą, szynką i serem to proste, a zarazem wyjątkowo smaczne danie, które doskonale sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i szybki lunch lub kolację. Powstałe ze składników, które mamy zazwyczaj w domu, łączą w sobie coś z charakteru amerykańskiego śniadania i typowo polskiego jajka na miękko. Prosty, a zarazem wykwintny smak tych kanapek zachwyci każdego.

Składniki:

  • chleb pszenny
  • masło
  • jajka (na jednego składaka jedno jajko)
  • sól i pieprz do smaku
  • plastry szynki
  • plastry sera
  • opcjonalnie ulubione dodatki, można dodać plasterki pomidora do środka
  • olej

Sandwicze z jajecznicą, szynką i serem – jak zrobić?

  1. Na każde 2 szynki chleba tostowego rozbić 1 jajko i doprawić solą i pieprzem, chleb posmarować z jednej strony masłem. Rozgrzać patelnię z 2 łyżkami oleju, ważne, aby nie wlać za dużo. Gdy patelnia dobrze się nagrzeje, wylać na środek roztrzepane jajko.
  2. Przypiec tylko do momentu ścięcia się jajecznicy. Następnie najlepiej łopatką zdjąć całość z patelni na talerz. Jajka wychodzące z boku, zawinąć do środka, nałożyć plaster szynki oraz plaster sera. Złożyć kanapkę i włożyć do opiekacza. Całość zapiec 3,4 minuty do zarumienienia. I można się cieszyć tak pięknie i apetycznie wyglądającymi sandwiczami. Smacznego.

xxxx – dodatkowe informacje

Przepis na sandwicze z jajecznicą, szynką i serem

Potrzebne składniki: szynka, ser, jajka, chleb, masło


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sandacz zapiekany w sosie kurkowo-koperkowym
Następny przepis: Sangria truskawkowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode