Sałatka bez krojenia z selerem, fasolą i kukurydzą

Sałatka bez krojenia z selerem, fasolą i kukurydzą

Chcemy przedstawić Ci przepis na pyszną, lekką i niesamowicie prostą w przygotowaniu sałatkę – bez krojenia! Idealny wybór dla wszystkich zabieganych, ceniących sobie zdrowy styl życia. Głównymi składnikami tego dania są: chrupiący seler, aromatyczna fasola oraz słodka, intensywnie żółta kukurydza. Całość tworzy idealne połączenie smaków i kolorów. To doskonałe danie na szybki lunch w pracy czy imprezowy stół. Sałatka bez krojenia z selerem, fasolą i kukurydzą to propozycja dla tych, którzy poszukują szybkich, wegetariańskich przepisów. Z mwzględu na brak mięsa, danie będzie się równiez podobało weganom.

Składniki:

  • 2 małe słoiczki selera konserwowego
  • puszka fasoli czerwonej
  • puszka kukurydzy
  • puszka groszku
  • 1 por (średniej wielkości)
  • 30 dag szynki
  • majonez (słoik 400 ml)
  • sól i pieprz do smaku

Sałatka bez krojenia z selerem, fasolą i kukurydzą – jak zrobić?

  1. Seler, fasolę, kukurydzę, groszek odsączyć i wsypać do miski. Pora przeciąć wzdłuż i pokroić w cienkie paseczki, lekko nasolić i dodać do sałatki. Szynkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do pozostałych składników. Dodać majonez i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać.

xxxx – dodatkowe informacje

zamiast szynki można dodać 4 ugotowane i pokrojone jajka


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pyszna pasta jajeczna
Następny przepis: Pyszna sałatka z bobem, suszonymi pomidorami i boczkiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode