Sałatka bez krojenia z selerem, fasolą i kukurydzą
Chcemy przedstawić Ci przepis na pyszną, lekką i niesamowicie prostą w przygotowaniu sałatkę – bez krojenia! Idealny wybór dla wszystkich zabieganych, ceniących sobie zdrowy styl życia. Głównymi składnikami tego dania są: chrupiący seler, aromatyczna fasola oraz słodka, intensywnie żółta kukurydza. Całość tworzy idealne połączenie smaków i kolorów. To doskonałe danie na szybki lunch w pracy czy imprezowy stół. Sałatka bez krojenia z selerem, fasolą i kukurydzą to propozycja dla tych, którzy poszukują szybkich, wegetariańskich przepisów. Z mwzględu na brak mięsa, danie będzie się równiez podobało weganom.
admin
Składniki:
- 2 małe słoiczki selera konserwowego
- puszka fasoli czerwonej
- puszka kukurydzy
- puszka groszku
- 1 por (średniej wielkości)
- 30 dag szynki
- majonez (słoik 400 ml)
- sól i pieprz do smaku
Sałatka bez krojenia z selerem, fasolą i kukurydzą – jak zrobić?
- Seler, fasolę, kukurydzę, groszek odsączyć i wsypać do miski. Pora przeciąć wzdłuż i pokroić w cienkie paseczki, lekko nasolić i dodać do sałatki. Szynkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do pozostałych składników. Dodać majonez i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać.
xxxx – dodatkowe informacje
zamiast szynki można dodać 4 ugotowane i pokrojone jajka
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Pyszna pasta jajeczna
Następny przepis: Pyszna sałatka z bobem, suszonymi pomidorami i boczkiem