Rzeżucha w skorupkach jajka-Zajączki

Rzeżucha w skorupkach jajka-Zajączki

Jeżeli szukasz pomysłu na nietuzinkową i efektowną przekąskę wielkanocną, przepis „Rzeżucha w skorupkach jajka-Zajączki” jest właśnie dla ciebie. To nie tylko pyszne danie, ale również piękna dekoracja stołu. Kwiat rzeżuchy umieszczony w pustych skorupkach jajka tworzy smakowity i estetyczny efekt. Dodatkowo, połączenie rzeżuchy i jajka to połączenie nie tylko smaczne, ale również zdrowe. Rzeżucha dostarcza cennych witamin, a jajka są źródłem białka. Ten przepis jest niewątpliwie jednym z najbardziej kreatywnych sposobów na wykorzystanie tych dwóch składników w kuchni.

Składniki:

  • 1 paczka nasion rzeżuchy ogrodowej
  • wydmuszki z jajek
  • waciki kosmetyczne lub wata
  • marker permanentny

Rzeżucha w skorupkach jajka-zajączki – jak zrobić?

  1. Skorupki wyłożyć płatkami kosmetycznymi, zwilżyć wodą i zasiać rzeżuchę.
  2. Codziennie podlewać lub zraszać wodą.
  3. Buźki zajączków pomalować markerem permanentnym.

xxxx – dodatkowe informacje

Rzeżuchę w skorupkach jajka-Zajączki wysiewam zawsze tydzień wcześniej. W tamtym roku wysiałam w sobotę przed niedzielą palmową i moje zajączki miały piękne irokezy.:)…hi..hi..


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Rzeszowiak
Następny przepis: Sajgonki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode