Rzeżucha w skorupkach jajka-Zajączki
Jeżeli szukasz pomysłu na nietuzinkową i efektowną przekąskę wielkanocną, przepis „Rzeżucha w skorupkach jajka-Zajączki” jest właśnie dla ciebie. To nie tylko pyszne danie, ale również piękna dekoracja stołu. Kwiat rzeżuchy umieszczony w pustych skorupkach jajka tworzy smakowity i estetyczny efekt. Dodatkowo, połączenie rzeżuchy i jajka to połączenie nie tylko smaczne, ale również zdrowe. Rzeżucha dostarcza cennych witamin, a jajka są źródłem białka. Ten przepis jest niewątpliwie jednym z najbardziej kreatywnych sposobów na wykorzystanie tych dwóch składników w kuchni.
admin
Składniki:
- 1 paczka nasion rzeżuchy ogrodowej
- wydmuszki z jajek
- waciki kosmetyczne lub wata
- marker permanentny
Rzeżucha w skorupkach jajka-zajączki – jak zrobić?
- Skorupki wyłożyć płatkami kosmetycznymi, zwilżyć wodą i zasiać rzeżuchę.
- Codziennie podlewać lub zraszać wodą.
- Buźki zajączków pomalować markerem permanentnym.
xxxx – dodatkowe informacje
Rzeżuchę w skorupkach jajka-Zajączki wysiewam zawsze tydzień wcześniej. W tamtym roku wysiałam w sobotę przed niedzielą palmową i moje zajączki miały piękne irokezy.:)…hi..hi..