ryba czerniak z sosem ketchupowo – ananasowym
Czy wiecie, że czerniak to nie tylko nazwa dermatologicznego schorzenia, ale także pysznej ryby? Właśnie dzisiaj przyrządzimy ten szlachetny gatunek, który jest niezwykle delikatny i aromatyczny. Nasz przepis na rybę czerniak z sosem ketchupowo-ananasowym to niecodzienna i oryginalna propozycja na obiad czy kolację. To danie o niebanalnej kombinacji smaków, które z pewnością zaskoczy i zachwyci każdego miłośnika kuchni morskiej. Sprawdźcie sami, jak te dwie pozornie różne składowe mogą wzajemnie się uzupełniać i stworzyć prawdziwy kulinarne arcydzieło.
admin
Składniki:
- Ryba czerniak
- 1 jajko
- olej
- bułka tarta
- sól, pieprz
- 1 cebula
- ketchup łagodny Pudliszki
- ananas w puszcze krążki
- pieprz cayenne
Ryba czerniak z sosem ketchupowo – ananasowym – jak zrobić?
- Rybę posolić i popieprzyć i odstawić na 15 minut. Potem obtoczyć w jajku, bułce tartej i usmażyć na patelni.
-
Sos:
- Pokroić w kosteczkę 1 cebulę i udusić ją w w garnku z niewielką ilością oleju.
- Następnie dodać ketchup łagodny Pudliszki cały, sok z puszki ananasa oraz pokroić w kostkę ananasa i dodać.
- Całość poddusić a na końcu dodać do smaku pieprz cayenne.
- Ciepłą rybę czerniak polać sosem.
- Najlepiej sos podawać na zimno.
Słowa kluczowe: ryba czerniak przepisy, ryba czerniak przepis, czerniak ryba
xxxx – dodatkowe informacje
Podajemy rybę czerniak z sosem ketchupowo – ananasowym z ziemniakami lub frytkami.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Rustykalna tarta orkiszowa z malinami
Następny przepis: Ryba duszona w cukini