ryba czerniak z sosem ketchupowo - ananasowym

ryba czerniak z sosem ketchupowo – ananasowym

Czy wiecie, że czerniak to nie tylko nazwa dermatologicznego schorzenia, ale także pysznej ryby? Właśnie dzisiaj przyrządzimy ten szlachetny gatunek, który jest niezwykle delikatny i aromatyczny. Nasz przepis na rybę czerniak z sosem ketchupowo-ananasowym to niecodzienna i oryginalna propozycja na obiad czy kolację. To danie o niebanalnej kombinacji smaków, które z pewnością zaskoczy i zachwyci każdego miłośnika kuchni morskiej. Sprawdźcie sami, jak te dwie pozornie różne składowe mogą wzajemnie się uzupełniać i stworzyć prawdziwy kulinarne arcydzieło.

Składniki:

  • Ryba czerniak
  • 1 jajko
  • olej
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
  • 1 cebula
  • ketchup łagodny Pudliszki
  • ananas w puszcze krążki
  • pieprz cayenne

Ryba czerniak z sosem ketchupowo – ananasowym – jak zrobić?

  1. Rybę posolić i popieprzyć i odstawić na 15 minut. Potem obtoczyć w jajku, bułce tartej i usmażyć na patelni.
  2. Sos:

    • Pokroić w kosteczkę 1 cebulę i udusić ją w w garnku z niewielką ilością oleju.
    • Następnie dodać ketchup łagodny Pudliszki cały, sok z puszki ananasa oraz pokroić w kostkę ananasa i dodać.
    • Całość poddusić a na końcu dodać do smaku pieprz cayenne.
  3. Ciepłą rybę czerniak polać sosem.
  4. Najlepiej sos podawać na zimno.

Słowa kluczowe: ryba czerniak przepisy, ryba czerniak przepis, czerniak ryba

xxxx – dodatkowe informacje

Podajemy rybę czerniak z sosem ketchupowo – ananasowym z ziemniakami lub frytkami.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Rustykalna tarta orkiszowa z malinami
Następny przepis: Ryba duszona w cukini

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode