Rosół z kurczaka z kluseczkami z kaszy manny
Rosół z kurczaka z kluseczkami z kaszy manny to tradycyjne danie kuchni polskiej, które zostało wzbogacone o innowacyjny składnik – kluseczki z kaszy manny. Jest to wspaniała, domowa przepisura inspirowana kuchennymi rewolucjami Magdy Gessler, królowej polskiej kuchni. Bujon gotowany na szczawnym mięsie kurczaka z dodatkiem warzyw to prawdziwa uczta dla kubków smakowych. Największą jednak rewolucję stanowią kluseczki z kaszy manny – miękkie, puszyste poduszeczki dodające charakteru i sycącego elementu do tradycyjnej zupy. Ta wersja rosołu to idealny pomysł na rodzinny obiad lub sycącą kolację.
admin
Składniki:
- 3 jajka
- 2 łyżki masła
- 1,5 szklanki kaszy manny
Rosół z kurczaka z kluseczkami z kaszy manny – jak zrobić?
Rosół z kurczaka z kluseczkami z kaszy manny – dodatkowe informacje
Sam w sobie rosół długo trzeba gotować około trzech godzin, aby był klarowny. Zaś kluseczki gotuje się 10 minut. Cały czas ich przygotowania to około 25 minut. Polecam serdecznie.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Rosół z karpia z pulpecikami
Następny przepis: Rosół z mięs mieszanych i z opaloną cebulą