Rosół z gwozdzia

Rosół z gwozdzia

Rosół z gwoździa to unikalna propozycja dla odważnych smakoszy. Jest to nietypowy i oryginalny przepis, który dla wielu osób może wydawać się zaskakujący. Jakkolwiek gwoździe nie są typowym składnikiem kulinarnym, w tym wypadku stanowią kluczowy element dania. To zupa, której niepodważalnym atutem jest niebanalność. Jej składniki i proces przygotowania pokazują, że nawet tak nieoczywiste produkty jak gwoździe mogą znaleźć swoje miejsce w kuchni. Banalność i codzienność gwoździ kontrastuje z egzotyką i nowatorskim podejściem do gotowania. To wyzwanie dla ciekawych nowości i smaków. Jeżeli szukasz czegoś niebanalnego, ten przepis na pewno Cię zainteresuje. Daj się zaskoczyć kulinarnym szaleństwem!

Składniki:

  • Suszona natka pietruszki
  • Marchewka
  • Cebula
  • Seler
  • Lubczyk
  • Słonina
  • Sól
  • Pieprz

Rosół z „gwozdzia” – jak zrobić?

  1. Jarzyny obrać, pietruszkę wstawić do garnka, zalać wodą.
    Cebulę podpiec w całości na blasze lub przypalić na gazie.
    Gotować ok 20 minut.
    Doprawić solą i pieprzem.
    Słoninę pokroić i utopić.
    Wlać do ugotowanej zupy.

Sposób przygotowania zupy z gwoździa:

Jarzyny obrać, pietruszkę wstawić do garnka, zalać wodą.
Cebulę podpiec w całości na blasze lub przypalić na gazie.
Gotować ok 20 minut.
Doprawić solą i pieprzem.
Słoninę pokroić i utopić.
Wlać do ugotowanej zupy.

Przepis na rosół z „gwozdzia”.

Rosół z gwozdzia – dodatkowe informacje

Zupa z gwoździa to pyszna potrawa, która najlepiej smakuje podana z czerstwym wiejskim chlebem. Jeżeli szukasz przepisu na zupę z gwoździa, to jesteś we właściwym miejscu. Oto prosty i smaczny przepis na rosół z gwozdzia.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Rosół z gęsi
Następny przepis: Rosół z karpia z pulpecikami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode