Rosół z gwozdzia
Rosół z gwoździa to unikalna propozycja dla odważnych smakoszy. Jest to nietypowy i oryginalny przepis, który dla wielu osób może wydawać się zaskakujący. Jakkolwiek gwoździe nie są typowym składnikiem kulinarnym, w tym wypadku stanowią kluczowy element dania. To zupa, której niepodważalnym atutem jest niebanalność. Jej składniki i proces przygotowania pokazują, że nawet tak nieoczywiste produkty jak gwoździe mogą znaleźć swoje miejsce w kuchni. Banalność i codzienność gwoździ kontrastuje z egzotyką i nowatorskim podejściem do gotowania. To wyzwanie dla ciekawych nowości i smaków. Jeżeli szukasz czegoś niebanalnego, ten przepis na pewno Cię zainteresuje. Daj się zaskoczyć kulinarnym szaleństwem!
Piotr Zieliński
Składniki:
- Suszona natka pietruszki
- Marchewka
- Cebula
- Seler
- Lubczyk
- Słonina
- Sól
- Pieprz
Rosół z „gwozdzia” – jak zrobić?
- Jarzyny obrać, pietruszkę wstawić do garnka, zalać wodą.
Cebulę podpiec w całości na blasze lub przypalić na gazie.
Gotować ok 20 minut.
Doprawić solą i pieprzem.
Słoninę pokroić i utopić.
Wlać do ugotowanej zupy.
Sposób przygotowania zupy z gwoździa:
Jarzyny obrać, pietruszkę wstawić do garnka, zalać wodą.
Cebulę podpiec w całości na blasze lub przypalić na gazie.
Gotować ok 20 minut.
Doprawić solą i pieprzem.
Słoninę pokroić i utopić.
Wlać do ugotowanej zupy.
Przepis na rosół z „gwozdzia”.
Rosół z gwozdzia – dodatkowe informacje
Zupa z gwoździa to pyszna potrawa, która najlepiej smakuje podana z czerstwym wiejskim chlebem. Jeżeli szukasz przepisu na zupę z gwoździa, to jesteś we właściwym miejscu. Oto prosty i smaczny przepis na rosół z gwozdzia.