Roladki z mięsa z indyka
Przygotowanie pysznych i oryginalnych dań nie musi wiązać się z trudnością czy długim czasem przyrządzania. Dzisiaj opowiemy Ci o przepisie, który łączy w sobie te dwie cechy – jest prosty, ale zarazem niezwykle smaczny. Roladki z mięsa z indyka to doskonały pomysł na obiad lub kolację. Delikatne mięso z indyka stanowi doskonałe połączenie z dowolnym nadzieniem, dodatkowo roladki prezentują się bardzo efektownie. Kulinarna przygoda czeka, a zrazy z indyka przepis stanie się Twoim ulubionym sposobem na przyrządzenie tego mięsa. Jedno jest pewne – ten przepis zadowoli wszystkich miłośników kuchni północnoamerykańskiej.
admin
Składniki:
- Mięso mielone z indyka – 60 dag
- Bułka czerstwa
- Jajko – 1-2 szt.
- Bułka tarta – 2 łyżki
- Mleko do namoczenia bułki
- Pieczarki świeże – 30 dag
- Cebula biała – 1 szt.
- Pomidory suszone – 1 słoiczek
- Papryka świeża – 1 szt.
- Sól i pieprz do smaku
- Papryka słodka mielona do smaku
- Olej do smażenia
-
Wykonanie farszu:
Pieczarki, paprykę, cebulę oczyścić, posiekać i podsmażyć na oleju z pomidorów suszonych na rumiano, doprawić do smaku solą i pieprzem, papryką mieloną, wymieszać, po czym ostudzić. -
Wykonanie roladek:
Mięso połączyć z namoczoną w mleku i dokładnie odciśniętą bułką, jajkiem, bułką tartą i przyprawami do smaku. Dokładnie wyrobić masę, formować na dłoni zgrabne kotlety, kłaść przygotowany farsz i zwijać w roladki. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano.
Zrazy z indyka – przepis.
xxxx – dodatkowe informacje
W razie potrzeby dodać więcej bułki tartej, mięso z indyka lepiej się sklei.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Roladki z mięsa mielonego z ryżem i marchewką
Następny przepis: Roladki z mozzarellą w sosie śliwkowym