Roladki z mięsa z indyka

Roladki z mięsa z indyka

Przygotowanie pysznych i oryginalnych dań nie musi wiązać się z trudnością czy długim czasem przyrządzania. Dzisiaj opowiemy Ci o przepisie, który łączy w sobie te dwie cechy – jest prosty, ale zarazem niezwykle smaczny. Roladki z mięsa z indyka to doskonały pomysł na obiad lub kolację. Delikatne mięso z indyka stanowi doskonałe połączenie z dowolnym nadzieniem, dodatkowo roladki prezentują się bardzo efektownie. Kulinarna przygoda czeka, a zrazy z indyka przepis stanie się Twoim ulubionym sposobem na przyrządzenie tego mięsa. Jedno jest pewne – ten przepis zadowoli wszystkich miłośników kuchni północnoamerykańskiej.

Składniki:

  • Mięso mielone z indyka – 60 dag
  • Bułka czerstwa
  • Jajko – 1-2 szt.
  • Bułka tarta – 2 łyżki
  • Mleko do namoczenia bułki
  • Pieczarki świeże – 30 dag
  • Cebula biała – 1 szt.
  • Pomidory suszone – 1 słoiczek
  • Papryka świeża – 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Papryka słodka mielona do smaku
  • Olej do smażenia
  1. Wykonanie farszu:
    Pieczarki, paprykę, cebulę oczyścić, posiekać i podsmażyć na oleju z pomidorów suszonych na rumiano, doprawić do smaku solą i pieprzem, papryką mieloną, wymieszać, po czym ostudzić.
  2. Wykonanie roladek:
    Mięso połączyć z namoczoną w mleku i dokładnie odciśniętą bułką, jajkiem, bułką tartą i przyprawami do smaku. Dokładnie wyrobić masę, formować na dłoni zgrabne kotlety, kłaść przygotowany farsz i zwijać w roladki. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano.

Zrazy z indyka – przepis.

xxxx – dodatkowe informacje

W razie potrzeby dodać więcej bułki tartej, mięso z indyka lepiej się sklei.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Roladki z mięsa mielonego z ryżem i marchewką
Następny przepis: Roladki z mozzarellą w sosie śliwkowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode